Ο Άρης Θήβας πήρε το τοπικό ντέρμπι με την ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC και μαζί μια μεγάλη ανάσα στην προσπάθεια καθιέρωσης στις εθνικές κατηγορίες, με τον ηγέτη του, Στέλιο Καλεμτζάκη, να μιλάει στο Basketa.gr για το «θρίλερ» των 45 λεπτών, που βρήκε την ομάδα του να χαμογελά, την επιλογή του να παίξει στη Θήβα, το πώς είναι να παίζεις στην επαρχία και όχι σε αστικό κέντρο, όπως και το νέο του... σήμα κατατεθέν, το μακρινό σουτ, που τον έχει οδηγήσει στην πρώτη θέση στο σχετικό τομέα.
Μια καριέρα γεμάτη στις εθνικές κατηγορίες, δε σημαίνει πως σταματούν και οι προκλήσεις. Οι προκλήσεις αυτές, επίσης, δεν χρειάζεται να βρίσκονται μόνο σε γειτονιές, πολλές φορές ιστορικές, της Αττικής, αλλά και σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, που διψούν για μπάσκετ. Μία τέτοια περίπτωση είναι η Θήβα, που μετά τη «διάλυση» του Κάδμου, ψάχνει τον νέο της σημαντικό εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες και ο Άρης έχει συγκεντρώσει αρκετούς αθλητές με το προαναφερθέν χαρακτηριστικό, για να ενισχύσουν την προσπάθεια καθιέρωσής του.
Ένας από αυτούς, είναι ο Στέλιος Καλεμτζάκης σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν του. Με εξαιρετικά νούμερα σε κάθε αγώνα, ακόμη μεγαλύτερη ωρίμανση και... διαπλάτυνση του παιχνιδιού του, αφού τον βλέπουμε να είναι και ο πρώτος σουτέρ του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής με 17 τρίποντα, οδηγεί τον Άρη προς την παραμονή, όντας και μεταξύ των πρωταγωνιστών στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC, όπου η ομάδα του πήρε την νίκη με 91-88 στην παράταση, που ήταν η δεύτερη φετινή.
Ο έμπειρος γκαρντ, που μετακόμισε στη Θήβα από την Ακράτα, μιλάει στο Basketa.gr για το «θρίλερ» των 45 λεπτών, που βρήκε το σύνολο του Βαγγέλη Ματσαγγούρα να πανηγυρίζει, χάνοντας... τη Γη κάτω από τα πόδια του και ανακουφισμένο από τις 1/2 βολές του Ξιούρα, που έφεραν το ματς στην παράταση, την επιλογή του να παίξει για τον νεοφώτιστο Άρη ανάμεσα στις ουκ ολίγες προτάσεις, που είχε, την πολύ καλή του χρονιά και το τι σημαίνει η εκπροσώπηση μιας ολόκληρης πόλης.
Στέλιο, τι είναι αυτό που πρέπει να έχει μία ομάδα, ώστε να αντέξει στη διαδικασία μιας παράτασης;
Σίγουρα πρέπει να έχει ηρεμία μέσα στο γήπεδο και στον πάγκο. Το ματς ένα λεπτό πριν από το τέλος ήταν 77-70, οπότε ήταν ένα «σοκ» το να πάμε στην παράταση. Ήμασταν ψύχραιμοι και μας βγήκε το παιχνίδι μαζί με την φυσική κατάσταση που θεωρώ ότι είναι ένα από τα ατού μας.
Τι είναι αυτό που σας έφερε στην νίκη στο διάστημα αυτό;
Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε. Εκεί, μπήκε στην «εξίσωση» και ο κόσμος και τα καταφέραμε.
Τι περνούσε από το μυαλό σας, βλέποντας τον Ξιούρα να έχει την ευκαιρία να δώσει την νίκη στην ομάδα του με βολές, αφού μετά είχατε μόνο 0.5”;
Για να μην λέμε τα τυπικά κάθε φορά, εκεί πίστεψα ότι χάσαμε γιατί ο Ξιούρας είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι και οι πιθανότητες ήταν με το μέρος του... Ευτυχώς έχασε μία και πήγαμε παράταση.
Το περασμένο καλοκαίρι είχες αρκετές προτάσεις, αλλά τελικά δέχθηκες να αγωνιστείς σε μια νεοφώτιστη ομάδα, όπως ο Άρης Θήβας. Τι σε ώθησε στην απόφαση αυτή;
Ο τρόπος, που με προσέγγισαν ο πρόεδρος και ο προπονητής, ήταν ο κύριος λόγος που συμφώνησα με την ομάδα. Δεν υπάρχει πιο όμορφο για ένα παίκτη, από το να σε σέβονται σαν άνθρωπο, σαν παίκτη και στο οικονομικό κομμάτι να νιώθεις μια ασφάλεια.
Το γεγονός, ότι θα ήσουν μεταξύ των ηγετών της ομάδας και ένας από τους πρώτους σκόρερ της, ήταν από τα στοιχεία που σε έπεισαν να πάρεις την απόφαση;
Μέτρησε πάρα πολύ ο ρόλος, που ήθελε ο κόουτς να έχω στην ομάδα και σε σχέση με ό,τι είχαμε πει το καλοκαίρι, είναι Δεκέμβρης και ισχύουν τα ίδια.
Τι σε έχει οδηγήσει σε μία πολύ παραγωγική χρονιά φέτος, έχοντας μάλιστα 17 τρίποντα ως πρώτος σε αυτό τον τομέα στον όμιλο;
Οι συμπαίκτες και ο προπονητής σε κάνουν μάγκα. Πίστευα, πως είναι ό,τι πιο βαρετό έχω ακούσει σαν έκφραση, αλλά επειδή έχω ζήσει την άλλη όψη, μπορώ να σου πω με σιγουριά, ότι η δούλεια, οι συμπαίκτες και ο προπονητής σε κάνουν μάγκα.
Η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή δύο νίκες σε επτά αγώνες και ίσως να μπορούσε να κερδίσει κάτι καλύτερο. Τι είναι αυτό, που της λείπει για να πάρει μερικές ακόμη και να πετύχει το στόχο της καθιέρωσης;
Είναι πολλά πράγματα μαζί. Η ομάδα είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία και έχει αλλάξει σχεδόν το 80% του ρόστερ της, οπότε κάθε ματς που περνάει θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι, ώστε να μην χάσουμε παιχνίδια, που θα αξίζουμε να είχαμε κερδίσει.
Πώς είναι, γενικά, να αγωνίζεται ένας αθλητής στην επαρχία, έχοντας περάσει τα περισσότερα χρόνια του σε αστικό κέντρο, όπως η Αθήνα;
Τα πιο πολλά παιδιά μένουν στην Αθήνα, οπότε ουσιαστικά είμαστε στα σπίτια μας. Η ευθύνη, ότι εκπροσωπείς μια πόλη και όχι μια γειτονιά μιας πόλης σε κάνει πιο υπεύθυνο και σίγουρα η έδρα μας δίνει έξτρα κίνητρο, μιας και το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο.
Photo Credits: Sportschios.gr