22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Σπύρος Μοτσενίγος στο Basketa: «Ο Κουφός άλλαξε την νοοτροπία μας»

Ο Χολαργός πήρε το αποτέλεσμα της αγωνιστικής για την Α2 στην Πάτρα και ο Σπύρος Μοτσενίγος μίλησε στο Basketa.gr για το πώς η ομάδα του πήρε το «διπλό» μετά από 50 αγωνιώδη μετά, τις σκέψεις ανόδου, τη σχέση του με τον Στέργιο Κουφό και την επιρροή του στο σύλλογο, καθώς και τα... έργα και τις ημέρες στο Παγκράτι.

Ένεκα των ημερών που πέρασαν, με το καρναβάλι της Πάτρας όπως πάντοτε σε πρώτο πλάνο, ο Χολαργός είχε διάθεση να φορέσει «στολή» ανόδου. Και κατάφερε να την επιβάλει, περνώντας από την Περιβόλα με το 103-97 επί του Απόλλωνα, βγαίνοντας εκείνος θριαμβευτής μετά από δύο παρατάσεις κι ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο στη «μάχη» για τον προβιβασμό στη Stoiximan.gr Basket League μπορεί να σημαίνει πολλά. Δρόμος υπάρχει πολύς ακόμη, βέβαια, αλλά στο τέλος μπορεί να μνημονεύεται στα Βόρεια προάστια ως ένας από τους πιο σημαντικούς «σταθμούς».

Ένας από τους πιο καθοριστικούς παίκτες για το σύνολο του Στέργιου Κουφού, ήταν ο Σπύρος Μοτσενίγος. Ο 26χρονος «άσσος», με 17 πόντους (6/8 δ., 1/2 τρ., 2/3 β.) και πέντε ριμπάουντ σε σχεδόν 40 λεπτά συμμετοχής, ήταν από τους παίκτες που οδήγησαν τον Χολαργό στο σπουδαίο «διπλό», πιστοποιώντας για άλλη μία φορά τη σταθερά ευρισκόμενη σε υψηλό επίπεδο αγωνιστική του παρουσία, από τότε που για πρώτη φορά με τον Παγκράτι είχε «αρπάξει από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του είχε δώσει ο Ντίνος Καλαμπάκος, με το παιχνίδι του να μοιάζει πληρέστερο υπό τις οδηγίες του κόουτς Κουφού.

Ο Σπύρος Μοτσενίγος μίλησε στο Basketa.gr για τη σημασία του αποτελέσματος της Πάτρας για τη μετέπειτα πορεία του Χολαργού, αναφέροντας το τι πρέπει να κάνει εν συνεχεία η ομάδα του για να φτάσει στην άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League, για την οποία ο ίδιος δεν κρύβει πως τη σκέφτεται. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για το τι έχει φέρει η παρουσία του Στέργιου Κουφού στο σύλλογο τον τελευταίο χρόνο και την προσωπική τους σχέση, ενώ δεν ξεχνά μία σημαντική χρονιά για τον ίδιο στο Παγκράτι, το οποίο θυμάται με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Τι πρέπει να κάνει μία ομάδα στο παρκέ, ώστε να αντέξει και να κερδίσει μετά από συνολικά 50 λεπτά αγώνα;

Για να αντέξει μία ομάδα μετά από 50 λεπτά, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη στο πλάνο και το «χτίσιμο» του παιχνιδιού που έχει κάνει, με σκοπό να ελέγξει όσο μπορεί κάθε μικρή λεπτομέρεια. Αυτές είναι, άλλωστε, που αρκετές φορές σου δίνουν την νίκη.

Παίζατε με μία ομάδα που, εκτός από μία ισχυρή έδρα, ήθελε οπωσδήποτε το αποτέλεσμα έχοντας σημειώσει και άνοδο με τον νέο της προπονητή. Τι είχατε σχεδιάσει να αντιμετωπίσετε όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες;

Ο Απόλλων είναι, όντως, μία πολύ καλή ομάδα και με τον κόουτς Οικονόμου έχει δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του. Τόσο για αυτόν όσο και για εμάς, ο αγώνας αποτελούσε σημαντικό «βήμα» για τα playoffs, οπότε γνωρίζαμε πως θα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Αυτό που κάναμε, ήταν απλά να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο και τις οδηγίες που είχαμε. Πιστεύω πως τα καταφέραμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Παράλληλα, σημαντική βοήθεια αποτέλεσε η στήριξη του κόσμου μας, που ήρθε μέχρι την Πάτρα και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Ο Χολαργός συνεχίζει μία εξαιρετική πορεία με ξεκάθαρο στόχο προς την άνοδο, αλλά ακόμη μειονεκτεί σε σχέση με τον Ηρακλή στη δεύτερη θέση. Ποιο είναι το κάτι παραπάνω που θεωρείς ότι πρέπει να κάνετε, για να πάρετε το προβάδισμα;

Το σίγουρο είναι, ότι όταν έρθει η ώρα το ντέρμπι με τον Ηρακλή στην έδρα μας (26η αγωνιστική, 11/4), πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι να τον κερδίσουμε, και στην καλύτερη περίπτωση να καλύψουμε τη διαφορά από τον πρώτο αγώνα. Πέρα από αυτό, όμως, όλα τα ματς είναι σημαντικά για εμάς και πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, συνεχίζοντας να κάνουμε σκληρή δουλειά στο παρκέ.

Θεωρείς ότι η πορεία αυτή είναι η συνέχεια του περσινού δεύτερου πολύ καλού μισού που είχατε κάνει;

Θα έλεγα πως, κατά κάποιο τρόπο, ισχύει αυτό που λες, ακόμη κι αν η ομάδα είναι αρκετά διαφορετική. Βασικός παράγοντας είναι, νομίζω, η έλευση του κόουτς Κουφού στον Χολαργό, αφού έθεσε το πλάνο του και άλλαξε την νοοτροπία της ομάδας εντός κι εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμών. Αυτό που, επίσης, ενισχύει περισσότερο την εικόνα μας, είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, κάτι που είναι στην πραγματικότητα δύσκολο να επιτευχθεί, όταν έχεις ειδικά πολύ υψηλούς στόχους.

Σε είδαμε να αποδίδεις για ακόμη μία φορά σε υψηλό επίπεδο. Τι σε έκανε να νιώσεις τόσο άνετα στην Περιβόλα;

Είμαι σίγουρος πως, αν ρωτήσεις τον κόουτς, θα σε διαψεύσει (γέλια)! Πέρα από την πλάκα, νομίζω πως η ομάδα είναι αυτή που παρασέρνει έναν παίκτη και του δίνει σιγουριά και φορά και νομίζω πως στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, όλοι μας νιώσαμε πολύ άνετα.

Γενικά, πάντως, στον Χολαργό από πέρυσι τον χειμώνα μέχρι τώρα μοιάζεις να αισθάνεσαι πολύ καλά και αυτό φαντάζομαι θα σχετίζεται και με τον κόουτς Κουφό. Τι είναι αυτό στη μεταξύ σας σχέση που σε βοηθά να αποδίδεις στη συνέχεια με αυτό τον τρόπο στο παρκέ;

Η πρώτη χρονιά στο Ρέθυμνο που ήμασταν μαζί, σίγουρα με έχει βοηθήσει να καταλάνω τον χαρακτήρα του. Ο κόουτς Κουφός είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και με την πάροδο του χρόνου, έχει καταφέρει να μας κάνει όλους να σκεφτόμαστε πάνω-κάτω με το δικό του τρόπο, προσεγγίζοντας όλα τα παιχνίδια με τη δική του οπτική γωνία.

Σε θυμόμαστε να βρίσκεσαι σε αυτό το υψηλό επίπεδο απόδοσης, ιδιαίτερα από τότε που είχατε κάνει εκείνη τη μαγική πορεία με το Παγκράτι. Πόσο σε είχε βοηθήσει εκείνη η σεζόν σαν αθλητή και πώς θυμάσαι εκείνη τη θητεία σου;

Η χρονιά με το Παγκράτι ήταν η πρώτη, όπου είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε επίπεδο Ανδρών και αυτό από μόνο του, ήταν αρκετό για να με βοηθήσει στην καριέρα μου. Εκείνη την περίοδο, είχα παράλληλα αλλαγές στην προσωπική μου ζωή, όπως η διατροφή μου, στην προσπάθεια μου να φερθώ πιο επαγγελματικά. Εκείνη η χρονιά με γεμίζει με μεγάλη χαρά, κάθε φορά που τη σκέφτομαι, λόγω της παρέας που είχαμε φτιάξει στο Παγκράτι, η οποία κρατά μέχρι και σήμερα.

Τα όνειρα που έχεις για το μέλλον σου, εμπεριέχουν σπουδαίες στιγμές που θα ήθελες να ζήσεις με την φανέλα του Χολαργού;

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά μου στο σύλλογο και είναι κάτι που με κάνει να «δένομαι» περισσότερο με όλους τους ανθρώπους του. Αρκετές είναι οι φορές, που πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League, ειδικά μετά τη μέχρι τώρα πορεία μας. Είναι, φυσικά, κάτι που θα γέμιζε χαρά, τόσο εμάς όσο και τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται τα δύο αυτά χρόνια. Προσπαθώ, ωστόσο, να μένω προσγειωμένος και να σκέφτομαι μόνο το επόμενο ματς.

Ακολουθεί ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι με την Καστοριά στην έδρα σας. Τι ξέρετε για αυτήν και τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε άλλη μία νίκη;

Η Καστοριά είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Στον πρώτο γύρο είχαμε ηττηθεί στην έδρα τους, αλλά πιστεύω πως τώρα μιλάμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Έχει περάσει αρκετός καιρός και παίζουμε καλύτερα και πιο έξυπνα, κατά τη γνώμη μου. Πιστεύω πως θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Έχουμε τρέξει ένα καλό σερί τελευταία και θέλουμε να το διατηρήσουμε.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ