18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σπύρος Μαγκουνής στο Basketa: «Θα είμαι πρωταγωνιστής μέχρι το τέλος»

Η Καρδίτσα πήρε μια σπουδαία «ανάσα» κόντρα στο Διαγόρα Δρυοπιδέων και ο Σπύρος Μαγκουνής μίλησε στο Basketa.gr για την ανατροπή του δευτέρου ημιχρόνου, το «κλικ» που χρειαζόταν, για να αλλάξει η ψυχολογία στο σύνολο του Γιάννη Τζήμα και να μη δουν... το ίδιο έργο, τη διάθεσή του να πρωταγωνιστεί και την επιλογή του να γίνει κάτοικος Θεσσαλίας.

Τρεις συνεχόμενες ήττες ήταν αυτές, που από μία θέση στα playoffs ανόδου για την Basket League, οδηγούσαν στα play out την Καρδίτσα. Η θεσσαλική ομάδα άρχισε να βρίσκεται σε ένα δικό της αδιέξοδο και ο Γιάννης Τζήμας είχε «καρφιτσώσει» το παιχνίδι με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ως εκείνο που... θα γυρνούσε το χαρτί. Και είχε δίκιο, ενώ η αλλαγή ψυχολογίας έγινε στο ίδιο το παιχνίδι. Μετά το 29-41 του ημιχρόνου, η Καρδίτσα έκανε την ολική επαναφορά, άντεξε όταν η ομάδα από το Αιγάλεω κόντεψε να πετύχει μια σπουδαία ανατροπή και σταμάτησε το αρνητικό σερί.

Ο Σπύρος Μαγκουνής ήταν εκ των ηγετών του θριάμβου αυτού, που μπορεί να οδηγήσει το σύλλογο στη σωστή «τροχιά», και μιλώντας στο Basketa.gr, τόνισε ότι «μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, χάσαμε έδαφος σχετικά με τους στόχους, που είχαμε θέσει για τη σεζόν αυτή. Δεν είχαμε περιθώριο για άλλη μια ήττα και δη στην έδρα μας. Έχουμε κάνει κακές ήττες και πρέπει να καλύψουμε αυτό το χαμένο έδαφος». Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι στόχοι τελικά, όταν μέσα σε ένα μήνα από άνοδο, μπορεί να μιλάς... για υποβιβασμό; Ο έμπειρος φόργουορντ είναι ξεκάθαρος«Το πρωτάθλημα είναι, πράγματι, πολύ ανταγωνιστικό και, αν εξαιρέσουμε τον Ιωνικό, που νομίζω πως θα είναι ο πρωταθλητής, μαζί με τον Ηρακλή, οι άλλες ομάδες θα έχουν διαφορά μίας ή δύο ηττών μέχρι το τέλος, τόσο από τα playoffs όσο και από τα play out. Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε τα play out όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μην υπάρχει άγχος αρχικά, ενώ στη συνέχεια μπορεί να διεκδικήσουμε και την υπέρβαση των playoffs».

Για να φτάσουμε σε αυτή την κουβέντα, όμως, έπρεπε πρώτα να γίνει μια ανατροπή από το -12 για τους Καρδιτσιώτες. Ο Σπύρος Μαγκουνής αναφέρθηκε στο τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια, με το σκορ στο 29-41, με το σύνθημα να είναι, ότι «είπαμε, ότι δε γίνεται να χάσουμε άλλο παιχνίδι στην έδρα μας και πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε κατεβασμένα κεφάλια, όποτε το παιχνίδι στραβώνει, να πάρουμε επιτέλους αυτό που μας αξίζει. Αν κοιτάξει κανείς, άλλωστε, όλα τα παιχνίδια μας, σε όλα σχεδόν τα ματς ήμασταν μπροστά στο σκορ και είχαμε την τύχη στα χέρια μας, αλλά στο τέλος κάτι δε γινόταν σωστά και χάναμε. Αυτή την φορά έπρεπε να τα κάνουμε όλα σωστά, να τα καταφέρουμε με οποιοδήποτε κόστος». Σίγουρα, όμως, βλέποντας τον Διαγόρα να κοντεύει να επιστρέψει από το 72-64, η καρδιά τους... σφίχτηκε κι εκείνος συμφώνησε με τον τρόπο του: «Έχουμε δει, όντως, πολλές φορές αυτό το έργο. Το παιχνίδι κρινόταν σε μικρές διαφορές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και την ώρα που ο Διαγόρας επέστρεφε, σκεφτήκαμε πως ίσως ήταν άλλο ένα ματς, που μπορεί να κατέληγε σαν τα άλλα. Αντέξαμε, όμως, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας, και η νίκη ήρθε».

Μιας και μιλήσε για κόσμο, του ζητήσαμε να σχολιάσει το πόση σημασία έχει η παρουσία του για την ομάδα, με άπαντες σε αυτή να τονίζουν τον καθοριστικό του ρόλο«Ο κόσμος είναι μέρος της ομάδας. Χωρίς αυτόν έχουμε διαφορετική απόδοση. Έχουμε δει να μην παίζουμε καλά, σε παιχνίδια όπου χάναμε και ο κόσμος δεν ήταν πολύ ζεστός, ενώ σε άλλα ήταν πιο ζεστός και απογειωνόταν η απόδοσή μας», είπε.

Όσο για την ανατροπή αυτή, έβαλε κι εκείνος το «λιθαράκι» του, κάνοντας αυτό που ξέρει πολύ καλά. Να βγαίνει, δηλαδή, μπροστά. «Θεωρώ, ότι η ομάδα με διάλεξε το καλοκαίρι, γιατί ήθελε παίκτες σαν και εμένα να βγαίνουμε μπροστά. Ξέρω το ρόλο μου, είμαι μεταξύ των πιο έμπειρων ηλικιακά και αγωνιστικά, γνωρίζω πώς να καλύπτω αυτή την απαίτηση», ανέφερε ο ίδιος, που άφησε μια σπουδαία καριέρα που έγινε κατά κύριο λόγο εντός Αττικής, για να πάει στη θεσσαλική πόλη. Και εξηγεί την απόφαση, επισημαίνοντας ότι «όταν μιλούσα με τους ανθρώπους της ομάδας, δε σκεφτόμουν ιδιαίτερα το ενδεχόμενο να μετακινηθώ στην Καρδίτσα. Είδα, όμως, και τις προοπτικές στην Αθήνα για το ποιος μπορούσε να μου δώσει αυτό που ήθελα, με αποτέλεσμα τελικά η Καρδίτσα να έχει όλα τα στοιχεία, για να με πείσει να έρθω. Είναι οργανωμένη παντού αγωνιστικά και στην κάλυψη των αναγκών των παικτών, που δεν είναι ντόπιοι. Έπραξα σωστά, που ήρθα, η ομάδα είναι συνεπής σε ό,τι είχαμε συμφωνήσει και στο τέλος είμαι σίγουρος, ότι θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας». Και συνεχίζει, κάνοντας λόγο για τη σημασία ύπαρξης επαρχιακών ομάδων σε υψηλό επίπεδο: «Βλέπει κανείς πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα της Α2 και πόσες επαρχιακές ομάδες υπάρχουν σε αυτό. Όταν το πρωτάθλημα επικεντρώνεται μόνο στις μεγάλες πόλεις, μειώνεται το ενδιαφέρον κοινού και παραγόντων, που επιχειρούν το κάτι παραπάνω στην πόλη τους. Όλα τα γήπεδα στην Επαρχία, επιπλέον, είναι γεμάτα και ο κόσμος στηρίζει τις τοπικές του ομάδες».

Τι περιμένει, λοιπόν, στα 34 του από τον εαυτό του και με τόσες παραστάσεις στην καριέρα του; Ο Σπύρος Μαγκουνής δε θα διστάσει να αφήσει το στίγμα του, απαντώντας ως εξής: «Μεγαλώνοντας πια και με όχι πολλά χρόνια ακόμη μπροστά μου, θέλω να μπορώ να είμαι πρωταγωνιστής σε υψηλό επίπεδο στις ομάδες, όπου παίζω. Έτσι έχω μάθει να αγωνίζομαι. Μπορεί, βέβαια, στο Περιστέρι να ήμασταν μαζεμένοι 13 πρωταγωνιστές, αλλά πάντα θα επιλέγω ομάδες, που μου δίνουν αυτό το κίνητρο, του να πρωταγιστώ δηλαδή, δείχνοντάς μου πως με χρειάζονται».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ