16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σπυριδοπούλου: «Να κάνουμε την υπέρβαση»

Ακόμα μία υπέρβαση στο φετινό Eurocup Γυναικών θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πλαίσιο της φάσης των «16» θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ορμάν Γκεντσλίκ.

Οι «ερυθρόλευκες» θα υποδεχθούν την Πέμπτη (23/01, 17.00) στο ΣΕΦ το τουρκικό συγκρότημα, με τον επαναληπτικό να ακολουθεί μία εβδομάδα μετά στην Άγκυρα (29/01, 15.00).  «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ορμάν Γκεντσλίκ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και με πολύ καλές παίκτριες. Η πρόκριση απέναντι στη Μίσκολτς μάς δίνει ενέργεια και όρεξη να προσπαθούμε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα στη διοργάνωση. Δεν θεωρώ ότι είναι βάρος το ότι ξεκινάμε στην έδρα μας τη σειρά. Ίσα ίσα, πιστεύω ότι ο κόσμος μας θα μας δώσει την ώθηση και την όρεξη να είμαστε ανταγωνιστικές», ανέφερε σχετικά η Άννα Σπυριδοπούλου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερασιτέχνη.

Στο πρώτο παιχνίδι με τη Μίσκολτς ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα διαβασμένος στο κομμάτι της τακτικής. Θα είναι τόσο κομβικό αυτό το σημείο και απέναντι στην ομάδα από την Τουρκία; «Η τακτική μας είναι ένα από τα δυνατά μας "όπλα"! Θέλουμε όπως και με τη Μίσκολτς να είμαστε αρκετά διαβασμένες, γιατί γνωρίζουμε καλά πόσο επιθετική ομάδα είναι η Ορμάν Γκεντσλίκ. Θεωρώ "κλειδί" για το παιχνίδι θα είναι να είμαστε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας», συμπλήρωσε η 31χρονη φόργουορντ.

Στην ίδια φάση, αυτήν των «16» του Eurocup Γυναικών, οι Πειραιώτισσες αγωνίστηκαν και πριν από δύο χρόνια, όταν τέθηκε αντιμέτωπες με τη Χιρόνα, αλλά αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά. «Τη φετινή ομάδα αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι όρεξη, ταλέντο και ότι δεν έχει σούπερ σταρ. Γνωρίζουμε όλες το ρόλο μας και λαχταράμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Όλα αυτά τα χρόνια που ο Ολυμπιακός έχει πάρει μέρος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει δώσει στην ομάδα την κατάλληλη εμπειρία και αέρα, ώστε να μπορέσει να καταφέρει το κάτι παραπάνω. Ελπίζω κι εύχομαι να καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση».

Κλείνοντας, ζήτησε τη στήριξη των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων σε ακόμα ένα φετινό παιχνίδι τους στο φαληρικό στάδιο: «Όπως έχω πει πολλές φορές αυτό που θα μας βοηθήσει να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα είναι η άμυνά μας. Είναι το "κλειδί" για κάθε καλή εμφάνισή μας. Θέλουμε πολύ τη νίκη και δεν θα τα παρατήσουμε λεπτό μέσα στο παιχνίδι ώστε να καταφέρουμε και μια διαφορά, εάν έρθει. Όλα μετρούν… Είμαστε ενθουσιασμένες για το παιχνίδι της Πέμπτης (23/01) και θεωρώ ό,τι και αν γίνει θα πάμε στη Τουρκία και θα παλέψουμε το ίδιο όπως εδώ. Θέλουμε μαζί μας τον κόσμο μας. Να μας υποστηρίξει και να μας ενθαρρύνει σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πάντα μας δίνουν ενέργεια όταν είναι δίπλα μας και τους θέλουμε και τώρα στο πλευρό μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ