22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Σπουδαίο αντάμωμα για Καλαμπάκο, γειτονική δοκιμασία για Ηρακλή

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με την 21η αγωνιστική να κάνει την εμφάνιση της, και να κρύβει βατά παιχνίδια για τους δυο πρωτοπόρους, δυο αγωνιστικές πριν στο σπουδαίο τους αντάμωμα. Ωστόσο, ένα τέτοιο με το παρελθόν του θα έχει σήμερα (9/3) ο Ντίνος Καλαμπάκος, ο οποίος ως προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη, φιλοξενεί την ομάδα με την οποία πορεύτηκε την τελευταία διετία, τον Κόροιβο. Αναβλήθηκε λόγω καρναβαλιού το Απόλλων Πατρών - Διαγόρας Δρυοπιδέων.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Δ. Διαμαντίδη 16.00 Καστοριά-Ιπποκράτης Συμεωνίδης-Παγώνης-Τσιρτσιμάλης (Βόντζας)

Η Καστοριά δείχνει να χάνει σημαντικό έδαφος αναφορικά με το στόχο των πλέι οφς, και αν θέλει να προλάβει το τελευταίο βαγόνι, θα πρέπει να νικήσει τον Ιπποκράτη, διπλασιάζοντας τις νίκες της απέναντι στην ομάδα της Δωδεκανήσου. Οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παρουσιαστούν έχοντας περισσότερη κούραση, καθώς μετά το παιχνίδι στην Κω με τον Απόλλωνα Πατρών, ταξίδεψαν στην Αττική για να φιλοξενηθούν στο κλειστό του Αγίου Θωμά από το Μαρούσι, όπου γνώρισαν οριακή ήττα, και από εκεί κατευθείαν για την Μακεδονία, και το σημερινό (9/3) παιχνίδι.

Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπη Πευκοχωρίου-Ηρακλής Kαλογερόπουλος Λ.-Ξέρας-Ντούρας (Γκούμας)

Στην γειτονική στην Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, ταξιδεύει ο Ηρακλής, ο οποίος θέλει να συνεχίζει το σερί νικών του και να φτάσει τις 9 συνεχόμενες, μένοντας πίσω από τον Ιωνικό, πριν το μεταξύ τους παιχνίδι σε δυο αγωνιστικές, που όπως όλα δείχνουν θα κρίνει την απευθείας άνοδο στην Basket League. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με νέο προπονητή στον πάγκο τους, με τον Σωτήρη Νικολαΐδη να κάνει ντεμπούτο στην Α2, ενώ δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον βασικό τους σέντερ, τον Σάββα Μανούσο, ο οποίος υποφέρει από διάστρεμμα.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Μαρούσι Θεοδωρόπουλος Ρ.-Στρέμπας-Τσολάκος (Ντίνος)

Μια μικρή περίοδο κάμψης διάγει ο Αμύντας, ο οποίος εκτός από τη νίκη με τον Εθνικό στον δεύτερο γύρο μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες, με τις δυο από αυτές να έρχονται εντός των τειχών, με τους τραυματισμούς να δείχνουν το σημάδι τους. Ακόμη έναν θα έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξανδρος Ζαβός, με τον Αντριάνο Τοπάλι να τραυματίζεται στο παιχνίδι με το Ψυχικό, και να μένει εκτός. Το Μαρούσι νίκησε τον Ιπποκράτη στο εξ΄αναβολής παιχνίδι, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα, και ψάχνει το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Εθνικός Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης-Κατωτικίδης (Τέγα)

Σε ανοδική πορεία συναντούμε τον ΑΣ Καρδίτσας, ο οποίος μετά από δυο συνεχόμενες νίκες, θέλει να πετύχει ακόμη μια ώστε να φτάσει τις 11 στο πρωτάθλημα, και να ανασάνει για  τα καλά, έχοντας την ευκαιρία να την πετύχει απέναντι στον ουραγό Εθνικό, Οι Πειραιώτες στην προηγούμενη τους παρουσία σε Θεσσαλικό έδαφος, «τρόμαξαν» τον Ερμή Αγιάς, και έχοντας αποβάλει το άγχος, θα παλέψουν για ότι τους αναλογεί.

Νεάπολης 17.00 Ερμής Αγιάς-Ψυχικό Πουρσανίδης Κ.-Ταρενίδης Κ.-Λουλουδιάδης (Βαρνάς)

Στο κάστρο του επιστρέφει ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος μετά την βαριά ήττα στη Νίκαια και τον πρωτοπόρο Ιωνικό, φιλοξενεί το Ψυχικό, αναζητώντας το 11-0 εντός των τειχών, και την εδραίωση στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Για το συγκρότημα του Γιάννη Λίβανου επιστρέφουν οι Νέστορας Κόμματος και Στέργιος Τσιαμπαλής, οι οποίοι απουσίασαν στο κλειστό του Πλάτωνα. Το Ψυχικό προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες, φτάνοντας στις 10, και με τυχόν διπλό θα κάνει το μεγαλύτερο βήμα προς την αποφυγή των πλέι άουτ, ενώ πλέον έχει στη διάθεση του και τον Ντίνο Αχή που έκανε ντεμπούτο στο παιχνίδι με τον Αμύντα.

Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Κόροιβος Ανδρικόπουλος-Ζακεστίδης-Σπυρόπουλος (Πατσαντζόπουλος)

Ιδιαίτερο παιχνίδι. Μόνο και μόνο το γεγονός που ο Ντίνος Καλαμπάκος αντιμετωπίζει την ομάδα με την οποία πορεύτηκε τα δυο τελευταία χρόνια στην Basket League. Αγωνιστικά για τους Μεσολογγίτες, που μετρούν δυο συνεχόμενες ήττες, επιστρέφει ο Μιχάλης Πολίτης. Οι φιλοξενούμενοι πλέον κυνηγούν κάθε παιχνίδι τους, αναζητούν την τρίτη τους εκτός έδρας νίκη, ώστε κάνοντας το 2-0 απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη, να κάνουν το μεγάλο κόλπο...παραμονής.

Νίκαιας «Ο Πλάτων» 17.00 Ιωνικός Ν.-Καβάλα Δαρλαμήτσος-Κώτσου-Ντάνος (Δούκας)

Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, με τον Ιωνικό να θέλει μια ακόμη νίκη στην έδρα τους προς την πορεία του στην Basket League. Η Καβάλα δείχνει αξιοπρεπέστατη παρουσία, αλλά πλέον θα παίξει τις πιθανότητες της να αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό στα επόμενα παιχνίδια.

Περιβόλας Απόλλων Π-Διαγόρας Δρ. ΑΝΑΒΟΛΗ (Τετάρτη 20/3)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ