28.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Σπανού: «Δεν φοβόμαστε κανέναν» (vid+pics)

Στη μάχη των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019 ρίχνεται η Εθνική Ελλάδας Γυναικών, χωρίς φόβο αλλά με πάθος όπως τόνισε η Άρτεμις Σπανού.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συγκεντρώθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά και ξεκίνησε τις προπονήσεις του για τους δύο αγώνες που θα κληθεί να δώσει μες στο Νοέμβριο. Με συνολικά 160 συμμετοχές φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, οι 73 εκ των οποίων σε επίπεδο Γυναικών, η 24χρονη φόργουορντ δεν έχει… βαρεθεί ούτε στο ελάχιστο. Μετά τη Λολίτα Λύμουρα, επίσης εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή της στην προετοιμασία, και τα επερχόμενα ματς, της Εθνικής Γυναικών: «Χαίρομαι που είμαι και πάλι πίσω με την ομάδα, περιμέναμε καιρό για να είμαστε ξανά μαζί και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τα πρώτα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019, ενώ παράλληλα θα προετοιμαστούμε και για το Παγκόσμιο».

   

Βέβαια, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 αργεί ακόμα, καθώς θα διεξαχθεί στην Ισπανία στις 22-30 Σεπτεμβρίου. Προέχουν τα ματς με την Πορτογαλία εκτός έδρας (11/11) και τη Μεγάλη Βρετανία στο κλειστό της Λευκόβρυσης Κοζάνης (15/11), με την Ελληνίδα διεθνή να εξηγεί: «Η ομάδα βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, οπότε θα δώσουμε το 100% σε όλους τους αγώνες μας. Στο θέμα των ψηλών είμαστε εγώ, είναι η Στέλλα (Καλτσίδου), έχουμε κι άλλες κοπέλες να βοηθήσουν. Θα παλέψουμε όσο γίνεται περισσότερο».

 

Με το πάθος που πάντα τη διέκρινε η «γαλανόλευκη» δεν κερδίζει μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και τα παιχνίδια, προέρχεται άλλωστε από την καλύτερη πορεία στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς τον περασμένο Ιούνιο στην Τσεχία κατέκτησε την 4η θέση. Η Άρτεμις Σπανού στάθηκε στην ελληνική ψυχή και τη μεγάλη θέληση της ίδιας και των συμπαικτριών της, που «διψούν» για διάκριση και το δείχνουν εντός παρκέ. «Κερδίζουμε γιατί το θέλουμε πάρα πολύ, γιατί παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι, έχουμε πάθος γιατί παίζουμε για τη χώρα μας κι αυτό θα γίνει και τώρα. Όλες μας έχουμε την αυτοπεποίθηση πως εάν πάμε στον αγώνα σοβαρές, δούμε τον αντίπαλο στα μάτια, δεν φοβηθούμε και παίξουμε αυτό που ξέρουμε κι αυτό που θα μας πουν οι προπονητές μας δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα», κατέληξε η φόργουορντ της πολωνικής Πολκοβίτσε, στην οποία προπονητής είναι ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος και βοηθός του ο Πέτρος Πρέκας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=90rcU3LV28w



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ