16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σπανούλης: «Όσα έζησα είναι σαν παραμύθι για μένα»

O Βασίλης Σπανούλης αυτήν την ώρα δίνει τη συνέντευξη τύπου για το αντίο του από την ενεργό δράση, τονίζοντας ότι η πορεία του στο μπάσκετ θυμίζει ένα παραμύθι, αλλά και ότι στον Ολυμπιακό βρήκε την Ιθάκη του!

Διαβάστε όλα όσα ανέφερε ο Βασίλης Σπανούλης:

"Για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι όλο αυτό που έκανα στο χώρο του μπάσκετ. Έμαθα πολλά πράγματα σαν άνθρωπος, καλλιέργησα το σώμα μου και το μυαλό μου όλα αυτά τα χρόνια. Έκανα μέσα από το μπάσκετ μια πολύ όμορφη οικογένεια, έζησα στιγμές που ποτέ δεν φανταζόμουν. Πάντα είχα υψηλούς στόχους κι ήθελα να πάω όσο ψηλότερα γίνεται αλλά ποτέ στην ζωή μου δεν φανταζόμουν ότι θα πετύχω με τους συμπαίκτες, προπονητές, τις διοικήσεις και τον κόσμο όλα αυτά. Είναι σαν παραμύθι για μένα"

"Το ταξίδι είχε και καλές και άσχημες στιγμές. Αλλά οι άσχημες στιγμές είναι αυτές που με σκληραγώγησαν, με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και παίκτη και με έκαναν στο τέλος να χάσω και τα μαλλιά μου. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμουν ο καλύτερος συμπαίκτης, εννοώ πως ήμουν πολύ πιεστικός και σκληρός με τους συμπαίκτες μου, όμως ξέρουν πως πάντα το έκανα για το καλό της ομάδας, για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Πάντα με ειλικρίνεια, σεβασμό κι εκτίμηση"!

"Ξεκίνησα στην Λάρισα, ήρθα στο Μαρούσι, στη συνέχεια πήγα στον Παναθηναϊκό, ΝΒΑ, μετά πάλι Παναθηναϊκό. Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και με το παραπάνω, όμως στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου, βρήκα την ομάδα που ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου. Αγάπησα την ομάδα και τους ανθρώπους της και αγαπήθηκα σε έναν υπερβολικό βαθμό, κάτι μου με γεμίζει τιμή και περηφάνεια".

"Ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου τους προέδρους για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν πάντα άψογοι, υπήρχαν κι εντάσεις όπως σε όλες τις οικογένειες, γιατί εγώ θεωρω τον Ολυμπιακό οικογένεια μου. Τους προέδρους τους θεωρώ δικούς μου ανθρώπους, αλλά μέσα από τις εντάσεις προσπαθούσαμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες που είχα στην καριέρα μου, τους προπονητές μου και με βοήθησε ο καθένας με τον δικό του τρόπο να εξελιχθώ ως άνθρωπος και παίκτης. Προσπάθησα πάντα να έχω σεβασμό απέναντι σε όλους και πάντα όταν μπορεί να ξεφεύγαν λίγο τα πράγματα είχα το θάρρος να παραδεχθώ ένα λάθος μου και να προχωρήσουμε για το καλό της ομάδας"

"Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου που τα είχε πάντα όλα έτοιμα, ήταν πάντα δίπλα μου. Τα παιδιά μου που είχαν παράπονα και ερωτήσεις, τον αδελφό μου και τη μητέρα μου που καλλιέργησαν τον χαρακτήρα μου. Τον μάνατζέρ μου που είμαστε πάνω από 20 χρόνια μαζί, πάντα ήταν δίπλα μου και βοήθησε να γίνει η μεταγραφή στον Ολυμπιακό και άλλαξε την ιστορία και τη δική μου. Είμαι πολύ περήφανος, νιώθω πολύ γεμάτος. Όταν τελειώνουν οι αθλητές, έχω ακούσει για κατάθλιψη, εγώ νιώθω όμορφα, πολύ γεμάτος. Πιστεύω ότι το τερμάτισα, δεν είχα κάτι άλλο να κάνω. Έδωσα και την ψυχή μου. Ήμουν και υγιής, ήμουν και τραυματίας, τελείωσα όρθιος το μπάσκετ"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ