16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σπανούλης: “Τα παιδιά μου είναι υπέροχα, αλλά πέντε είναι αρκετά”

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τον είχε συμβουλέψει να κάνει πολλά παιδιά, διότι είναι ευτυχία από τη στιγμή μάλιστα που μπορεί να τα ζήσει άνετα. Ο ίδιος πρόσφατα είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τη σύζυγό του Ολυμπία Χοψονίδου που ήθελε επίσης πολλά παιδιά αλλά πλέον μετά και το 5ο (δεύτερη κόρη) που ήρθε στη ζωή ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στην Ευρωλίγκα δηλώνει πως: "Με πέντε παιδιά είμαστε καλά, όχι άλλα" !


Οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής υπενθυμίζουν ότι πέντε φορές έχει πάρει μέρος σε φάιναλ φορ έχοντας κερδίσει τον τίτλο τρεις φορές, με τον Παναθηναϊκό το 2009 και με τον Ολυμπιακό το 2012 και το 2013. Ομως το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όποτε πάει με την ομάδα του σε φάιναλ φορ, η γυναίκα του φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Και μάλιστα πήρε 3/3 τρόπαια τις χρονιές που γεννήθηκαν οι γιοί του, Θανάσης, Βασίλης και Δήμήτρης.
"Είμαι πολύ ευτυχισμένος, η οικογένεια είναι το Νο 1 για μένα. Προσεύχονται να πηγαίνουν όλα καλά και να είμαστε μια χαρούμενη και υπερήφανη οικογένεια" λέει αρχικά ο Kill Bill και συνεχίζει:

"Η ζωή μου άλλαξε πολύ όταν αρχίσαμε να έχουμε παιδιά αλλά το θέλαμε πολύ. Είμαι άνθρωπος της οικογένειας όπως και η γυναίκα μου και είμαστε πραγματικά πολύ ευτυχισμένοι που έχουμε μια τόσο μεγάλη οικογένεια. Είμαστε όλη την ώρα με τα παιδιά και περνάμε σπουδαίες στιγμές μαζί τους. Είναι ένα θαύμα αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας. 

Ονειρευόμουν να κάνουμε παιδιά, αλλά δεν περίμενα να έχουμε τόσα πολλά, αλλά ποτέ δεν περιμένεις πράγματα από τη ζωή. Είμαστε τόσο αγαπημένοι και θέλαμε μια μεγάλη οικογένεια και δόξα τω θεό την έχουμε" τονίζει ο Βασίλης Σπανούλης προσθέτοντας ότι τα παιδιά τον κάνουν ακόμα πιο υπεύθυνο.

"Σίγουρα το να έχεις παιδιά σε κάνει περισσότερο ώριμο και υπεύθυνο, αν και εγώ ήμουν από τα νιάτα μου υπεύθυνος. Προσωπικά το να έχω την οικογένειά μου να με στηρίζει σε ότι και αν κάνω με δυναμώνει πολύ ψυχολογικά. Μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση  και με βάζει σε πολύ καλή διάθεση. Τα παιδιά είναι η ώθηση που χρειάζομαι για να σκέφτομαι θετικά και να δουλέυω όλο και πιο δυνατά. Οταν επιστρέφω από προπονήσεις και αγώνες και ιδιαίτερα από ταξίδια το πρώτο που θέλω είναι να δω τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Μόλις τους δω να χαμογελάνε έχει ήδη φύγει από πάνω μου κάθε τι κακό που μπορεί να έχει συμβεί μέσα στη μέρα".

Ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν υπολογίζει τα...στατιστικά που τον θέλουν πατέρα ενός νέου παιδιού κάθε φορά που πάει με την ομάδα του σε ένα φάιναλ φορ.

"Απλά έτυχε έτσι. Το βασικό είναι ότι τα παιδιά είναι γερά και εγώ δεν πιστεύω σε αυτά, ότι έγινε έγινε. Δεν δίνω καν πολύ σημασία σε αυτό, για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επικεντρώνομαι στο παιχνίδι και όχι να σκέφτομαι : Α να η γυναίκα μου περιμένει παιδί άρα θα πάμε σίγουρα στο φάιναλ φορ αυτή τη σεζόν. Ποτέ δεν σκέφτομαι έτσι. Ξέρω που οι άνθρωποι θέλουν να απασχολούνται με τέτοια θέματα, αλλά προσωπικά απλά δεν το κάνω". 

Φυσικά δεν ξεχνά να απονείμει τα εύσημα στη σύζυγο και τα παιδιά του.

"Είμαι ευλογημένος διότι έχω απίστευτα καλά παιδιά. Είναι πειθαρχημένα και υπεύθυνα. Αυτό οφείλεται πολύ στην Ολυμπία που δίνει και τη ζωή της στα παιδιά. Είναι συνέχεια μαζί τους και δεν είναι εύκολο ιδιαίτερα όταν εγώ λείπω τόσο συχνά"

Οσο για τους διάσημους νονούς τους  καθώς κάποια από τα παιδιά τα έχει βαφτίσει ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Νίκος Ζήσης:

"Οταν παίζεις μπάσκετ είναι λογικό να κάνεις και φίλους και χαίρομαι που εγώ τους έχω κοντά στο σπίτι μου. Νοιώθω υπερήφανος για αυτό. Η οικογένεια και το μπάσκετ είναι οι δύο μεγάλες μου αγάπες και είναι καλό που ενώνονται. Και φυσικά τα παιδιά μου λατρεύουν το μπάσκετ". Ο Τεό και ο Νίκος είναι τρομεροί νονοί και λατρεύουν τα παιδιά μου. Είμαι πολύ υπερήφανος που είναι νονοί τους. 

Με τον Νίκο περνάμε και κάποιες εβδομάδες διακοπών μαζί, όπου ηρεμούμε με τις οικογένειές μας. Για τις άλλες μέρες υπάρχει η τεχνολογία και το face time"

Ο ίδιος δεν βιάζεται να ασχοληθούν με το μπάσκετ: "Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νέα και απλά τους ευχαριστεί να παίζουν μπάσκετ με τους φίλους τους ενώ είναι πάντα στα παιχνίδια μου, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης κα Φιλίας. Αυτό τα κάνει να αγαπούν περισσότερο το άθλημα.

Ο Θανάσης είναι οκτώ και παίζει σε μια ομάδα στην περιοχή όπου μένουμε τη Βουλιαγμένη, αλλά το κάνει για τη χαρά του παιχνιδιού. Οταν είμαι σπίτι θα πάνω να τον δω, αλλά επαναλαμβάνω ότι χαίρομαι απλά που τον βλέπω να παίζει. Μια φυσιολογική σχέση πατέρα γιου δηλαδή τίποτε άλλο. 

Ξέρω ότι κάποιοι γονείς ξεφεύγουν, εγώ δεν θα το κάνω όπως δεν το έκαναν και οι γονείς μου. Δεν είναι καν στον χαρακτήρα μου. Εγώ θα κάτσω πίσω και θα τον βλέπω να παίζει. Αυτό που με ρωτάνε πιο συχνά τα παιδιά μου είναι το  τι ώρα θα γυρίσω" τονίζει και παράλληλα εκφράζει την εξαιρετική σχέση που έχει με τον Ολυμπιακό αλλά και το πόσο απολαμβάνει να μένει στην Ελλάδα. 

«Αγαπώ τον Ολυμπιακό και με αγαπούν, είναι μία εξαιρετική σχέση. Μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα και γι'αυτό μένω εδώ. Είμαι Έλληνας και είναι σίγουρα πιο εύκολο να μεγαλώνω εδώ τα παιδιά μου. Αν έπαιζα αλλού, θα μετακόμιζε και η οικογένειά μου μαζί μου, όμως αγαπώ τον Ολυμπιακό και το να αποφασίσω να μείνω εδώ ήταν εύκολο. Είμαι πεινασμένος να κερδίσω περισσότερους τίτλους, θέλω να κάνω χαρούμενη την οικογένειά μου. Αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο».

Για να καταλήξει με την ατάκα: "Πέντε παιδιά είναι αρκετά, όχι άλλα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ