18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σπανούλης: Τα… γαλανόλευκα σουτ που ξεχώρισαν οι συμπαίκτες του (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει πάρει πολλά, πολύ μεγάλα σουτ στην καριέρα του. Και με τη Λάρισα, και με το Μαρούσι, και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό. Και με τις "μικρές" εθνικές ομάδες ακόμη. Ο φόβος δεν είναι λέξη που υπάρχει στο δικό του λεξικό. Η σελίδα έχει κοπεί και πεταχτεί στα σκουπίδια από πολύ νωρίς. Τα σουτ και οι εμφανίσεις όμως που ένωσαν όλη την Ελλάδα ήταν με την Εθνική Ανδρών!

Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης θυμούνται τα σουτ που ξεχώρισαν και τις εμφανίσεις που συνέβαλλαν στο να χτιστεί ο μύθος του Βασίλη Σπανούλη.

Το buzzer beater τρίποντο απέναντι στην Κροατία στο Ευρωμπάσκετ του 2007 θυμήθηκαν και οι τέσσερις και η εμφάνιση απέναντι στις ΗΠΑ το 2006 που οδήγησε τελικά στο ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν τα κοινά σημεία αναφοράς. Ο Τσαρτσής πρόσθεσε πως "ο Βασίλης ήταν πάντα συγκεντρωμένος στη δουλειά του και χαλάρωνε μόνο όταν τελείωνε η σεζόνα". Ο Ζήσης υπογράμμισε τη συνολική του παρουσία στο Ευρωμπάσκετ 2009, όταν είχε οδηγήσει την Εθνική Ανδρών στο χάλκινο μετάλλιο. Ο Μπουρούσης τόνισε πως "κάθε στιγμή στο παρκέ με τον Βασίλη ήταν απολαυστική και πάντα σε πείζε να ανταπεξέλθεις και να παίζεις καλύτερα σε άμυνα και επίθεση".

Ο ίδιος ο Σπανούλης δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποιο από τα μετάλλια που πανηγύρισε με την Εθνική Ομάδα: "Οι στιγμές που πήραμε μετάλλια ήταν μαγικές για τον δικό της λόγο η καθεμία. Το Ευρωμπάσκετ του 2005 και το χρυσό που ήρθε μετά από 18 χρόνια ξανά, έβγαλε και πάλι στο δρόμο τον κόσμο, που είχε αρχίσει να αγαπάει αυτήν την ομάδα. Μετά ήρθε η νίκη επί ων ΗΠΑ μια ιστορική νίκη και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο. Και το χάλκινο στην Πολωνία, με πολλές απουσίες. Ίσως αν δεν πετυχαίναμε την Ισπανία στον ημιτελικό να είχαμε φτάσει και ψηλότερα".

Μπάσκετ και στον... ύπνο του

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έκανε λόγο για μια έντονη προσωπικότητα που είναι "ταμένη στο μπάσκετ" και παραδέχθηκε γελώντας πως είναι λίγο "κουραστικό για τους άλλους που περνούν πολλές ώρες μαζί του, όταν μιλάει συνέχεια για το μπάσκετ".

Ο Νίκος Ζήσης δήλωσε πως "είναι ο πιο δυνατός πνευματικά παίκτης που έχω γνωρίσει ποτέ" και πρόσθεσε: "Είναι πολύ δουλευταράς, συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει, πάντα έθετε νέους στόχους. Ο Βασίλης Σπανούλης σκεφτόταν 24 ώρες το 24ωρο πως θα γίνει καλύτερος, πως θα κάνει την ομάδα του καλύτερη".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στάθηκε στο αθλητικό κομμάτι που είχε και το μεγάλο πάθος για το άθλημα και ο Νίκος Φιλίππου για την ηγετική του φυσιογνωμία. Ο Γιάννης Μπουρούσης πάλι, σχολίασε την πίκρα του Σπανούλη όταν έχανε ακόμη και στην... δηλωτή που έπαιζαν στις συγκεντρώσεις της εθνικής ομάδας για να περάσει η ώρα, καθώς δεν ήθελε να χάνει ούτε εκεί!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ