17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σπανούλης : «Σύντομα η στιγμή της αποχώρησης»

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί ένα από τους θρύλους της Ευρωλίγκα, και όπου ταξιδεύει με τον Ολυμπιακό, αποτελεί τον πόλο έλξης.

Ωστόσο μιλώντας στο AFP (Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων) ανέφερε για πρώτη φορά πως έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο της αποχώρησης, το οποίος όποιος τονίζει θα είναι πιθανότατα σύντομα :

«Φυσικά το έχω σκεφτεί! Είμαι 38 χρονών, σε λίγο καιρό θα γίνω 39. Αυτή η στιγμή (της αποχώρησης) θα έρθει πιθανότατα σύντομα. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά από αυτό. Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με κάτι που σχετίζεται με το άθλημα" ανέφερε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων».

Όσο για τη φιλική σχέση που διατηρεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τόνισε : «Με τον Γιάννη μιλάμε για πολλά πράγματα. Είναι πάντα πολύ ωραίο να μιλάς μαζί του, γιατί αγαπά το μπάσκετ».

Για το μυστικό της επιτυχίας του : «Πολλή δουλειά, πειθαρχία, αυτοέλεγχος, σεβασμός και θυσίες. Ουδέποτε ονειρεύτηκα να κάνω κάτι πέραν του μπάσκετ. Ερωτεύτηκα το άθλημα από το πρώτο λεπτό», για να προσθέσει :

«Όταν ήμουν παιδί, έκανα κι άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση, αλλά και το καράτε, το μπάσκετ όμως ήταν αυτό που μου άρεσε περισσότερο απ' όλα. Αυτό που είχε πάντα τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μου, ήταν η αγάπη για το μπάσκετ και την οικογένειά μου. Γιατί εκείνη (η οικογένειά του) πίστευε πάντα σε μένα και μου επέτρεψε να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο: να παίξω μπάσκετ».

Σε ερώτηση για την πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας του, είπε : «Δεν μπορώ να πω ποια είναι η πιο αξέχαστη στιγμή, αλλά σίγουρα η χρονιά που ήμουν στο ΝΒΑ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εμπειρία, παρότι τότε δούλεψα περισσότερο από ποτέ άλλοτε», ενώ για τις απογοητεύσεις ανέφερε : «Υπάρχουν πολλές απογοητεύσεις και αποτυχίες κάποιες φορές, αλλά πάντα προσπαθώ να βρω τον τρόπο να τις ξεπεράσω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ