19 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Σπανούλης στο Basketa.gr: “Εχω ισχυρό κίνητρο σαν την πρώτη φορά”

Βλέποντας τον Βασίλη Σπανούλη στις πρώτες μέρες της νέας σεζόν, νομίζεις ότι είναι ένας νέος παίκτης από το κέφι και το πάθος που έχει. Ο ίδιος αποκαλύπτει μιλώντας στο Basketa.gr ότι το κίνητρό του είναι τόσο ισχυρό όσο όταν ξεκινούσε την καριέρα του και ακόμα μεγαλύτερο και περιμένει και αυτός την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων που οι παίκτες τις προτιμούν σαφέστατα περισσότερο από την προετοιμασία.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι σίγουρος για το στοίχημα με τους νέους και ελπιδοφόρους ξένους ενώ δεν κρύβει την ανυπομονησία του για να ζήσει μια νέα σελίδα της ομάδα με τον κόουτς Μπλάτ, αν και υπενθυμίζει ότι χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουν οι παίκτες να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του νέου προπονητή. 

Παραδέχεται ότι ο δρόμος προς το φάιναλ φορ είναι πολύ δύσκολος, ενώ επισημαίνει ότι μέχρι να αρχίσει η ομάδα να παίζει το μπάσκετ που θέλει, θα πρέπει να βρει τρόπο να πάρει τις νίκες που χρειάζεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στο Basketa.gr

 

  • Μετά από μια σεζόν χωρίς τίτλους είναι λογικό η ομάδα να είναι πιο πεινασμένη, πιο ανυπόμονη για τη νέα χρονιά ;

«Πάντα υπάρχει ανυπομονησία και σίγουρα η έλευση του κόουτς Μπλάτ σε κάνει ακόμα πιο ανυπόμονο για να δεις τη νέα φιλοσοφία, και να δουλέψεις για να την εμπεδώσεις»

  • Μετά από τέσσερα χρόνια με τον κόουτς Σφαιρόπουλο, πάτε σε ένα νέο πλάνο με τον κόουτς Μπλάτ. Πόσο σύντομα θα αφομοιώσετε αυτή την αλλαγή ;

«Θα χρειαστεί χρόνος, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Ομως παράλληλα ο χρόνος τρέχει και η ομάδα θα χρειαστεί τα αποτελέσματα άρα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να τα πάρουμε ακόμα και αν δεν αποδίδουμε σε αυτό το διάστημα το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε»

  • Νοιώθεις την ίδια όρεξη όπως όταν πρωτοξεκινούσες το μπάσκετ ;

«Ναι, νοιώθω πάντα το ίδιο και έχω ανάλογο κίνητρο όπως όταν ξεκινούσα την καριέρα μου. Πάντα υπάρχει αυτό, καθώς κάνουμε κάτι που αγαπάμε και για αυτό είμαστε ευλογημένοι"

  • Υπάρχει ανυπομονησία και για το αγωνιστικό κομμάτι ;

"Η προετοιμασία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μια ομάδα, προκειμένου να στηθεί, να δουλευτεί και να βάλει τις βάσεις, αλλά για τους παίκτες είναι σαφώς πιο βαρετή από τους αγώνες τους οποίους περιμένουμε πως και πως να ξεκινήσουν».

  • Για μια ακόμα φορά, ήρθαν νέοι ξένοι χωρίς ακόμα να έχουν φτάσει ψηλά αλλά με κίνητρο να αλλάξουν την καριέρα τους προς το καλύτερο μέσω της ομάδας.

«Ο Ολυμπιακός το κάνει πολλά χρόνια αυτό, και είναι φιλοσοφία της ίδιας της ομάδας, των προέδρων, των προπονητών να πηγαίνει η ομάδα με πιο χαμηλό μπάτζετ από των άμεσων ανταγωνιστών και να επενδύει σε νέους παίκτες που έχουν φιλοδοξίες. Νομίζω πως τα έχει καταφέρει πολύ καλά ως τώρα σε αυτό το θέμα»

  • Είναι εφικτός ο στόχος να βρεθεί και πάλι η ομάδα στο φάιναλ φορ ;

«Θα είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος προς το φάιναλ φορ για να φτάσουμε εκεί. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος και είναι μακρινό. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί και θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα»

  • Και το κλειδί για μια καλή πορεία ;

«Θέλει καλή διαχείριση και υγεία. Πέρυσι ταλαιπωρήθηκε πολύ η ομάδα από τραυματισμούς και ειλικρινά είναι από τις χρονιές που λες να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν. Και προσωπικά ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ από τραυματισμούς στην περσινή σεζόν, αλλά και όλη η ομάδα»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ