19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σπανούλης: “Καλές αλλά… παλιές οι αναμνήσεις”

Η συνέντευξη Τύπου των πρωταγωνιστών άνοιξε ουσιαστικά την αυλαία των εκδηλώσεων στο Final Four της Ευρωλίγκας στην Πόλη. Γιάννης Σφιαρόπουλος και Βασίλης Σπανούλης, Δημήτρης Ιτούδης και Νάντο Ντε Κολό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Πάμπλο Λάσο και Σέρχιο Γιουλ ήταν οι εκλεκτοί ομιλητές, κατόπιν των... οικοδεσποτών, Τζόρντι Μπερτομέου και Χέντο Τούρκογλου, με άπαντες να παίζουν... σφιχτή άμυνα. Χωρίς μεγαλοστομίες, με παραδοχή των αντιπάλων, αλλά και με σαφή έκφραση εμπιστοσύνης στις ομάδες του.

Θυμηθείτε πώς κύλησε η συζήτηση, από το live που σας πρόσφερε το basketa.gr:


Ο Τζόρντι Μπερτομέου άνοιξε την εκδήλωση, ευχαριστώντας την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη για τη συμπαράσταση στη διοργάνωση, με αποκορύφωμα τη φιλοξενία του final four.
Στη συνέχεια απαρίθμησε μερικά από τα θετικά της Ευρωλίγκας, χαρακτήρισε τη σεζόν που ολοκληρώνεται ως την καλύτερη στην ιστορία της Ευρωλίγκας και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Τον λόγο παίρνει στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τούρκικης ομοσπονδίας μπάσκετ, Χέντο Τούρκογλου. Εκανε μνεία στη διαρκή άνοδο του τούρκικου μπάσκετ, την υποστήριξη της κυβέρνησης προς αυτό και φυσικά στην Ευρωλίγκα και την παρουσία της Φενερμπαχτσέ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ως... πρωταθλητής Ευρώπης άνοιξε τη συνέντευξη, στάθηκε στο νέο φορμάτ που ήταν εξαντλητικό, αλλά και συναρπαστικό όπως το είπε.

Ο Νάντο Ντε Κολό έκανε λόγο για μια πολύ μακρά σεζόν, που έφερε δίκαια την ομάδα του μέχρι εδώ και ότι τώρα περιμένει να την δει όπως πρέπει στα πολύ δύσκολα παιχνίδια".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει τον λόγο: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ μετά από μια συναρπαστική σεζόν. Το φάιναλ φορ αναμένεται εντυπωσιακό για τον κόσμο και τις ομάδες. Είναι πολύ δυνατές ομάδες με τις πιθανότητές τους, όλες έχουν κερδίσει το τρόπαιο την τελευταία 7ετία, θα έχει ενδιαφέρον και είναι από τις λίγες φορές που δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί".

Ο Βασίλης Σπανούλης λέει ότι "σίγουρα είναι ευχάριστες μνήμες σε αυτό το γήπεδο, μας βοήθησε το τρόπαιο να δυναμώσουμε πνευματικά, όμως, αυτό είναι στο παρελθόν και τώρα κοιτάμε το παρών και θέλουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις".

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με τα 16 φάιναλ φορ και τα 8 τρόπαια λέει ότι "οι παίκτες μου αποκτούν το πνεύμα που θέλω και ελπίζω να είμαστε έτοιμοι στο φάιναλ φορ".

Ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς ερωτώμενος για την πλειοψηφία φιλάθλων που θα έχει η ομάδα του, είπε ότι "θα ζήσουμε εκπληκτικές στιγμές σε ένα φάιναλ φορ, έχουμε έναν μεγάλο ξεχωριστό ημιτελικό μπροστά μας, η εμπειρία μου λέει ότι σε φάιναλ φορ όλα είναι διαφορετικά, η πίεση μεγάλη, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο".

Ο Πάμπλο Λάσο αναφέρει ότι "αυτές οι τέσσερις ομάδες δείχνουν ότι έχουν ικανότητα να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο αφού συνθέτουν ξανά το φάιναλ φορ μετά από δύο χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό".

Ο Σέρχιο Γιουλ, είπε ότι "είναι καλό που φτάσαμε μέχρι εδώ, αλλά έχουμε μια μεγάλη πρόκληση απέναντι στη Φενερμπαχτσέ και εκελι είναι το μυαλό μας".

Σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκαν οι πρώτες τοποθετήσεις των παριστάμενων.

Ο Ομπράντοβιτς ρωτήθηκε για το εντός Τουρκίας φάιναλ φορ και είπε ότι "και στο Βερολίνο πέρυσι είχαμε πολύ κόσμο, οπότε το θέμα είναι να είναι έτοιμη η ομάδα μέσα στο παρκέ".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ερωτώμενος για την εντυπωσιακή παρουσία του Ολυμπιακού στα εννέα τελευταία χρόνια, λέει: "Κατ' αρχάς μια σταθερή διοίκηση δύο ανθρώπων που αγαπάνε πολύ το άθλημα και την ομάδα και ξοιδεύουν χρήματα σε δύσκολες εποχές. Η ομάδα έχει παίκτες με προσωπικότητα, καλούς παίκτες, ξέρουν να παίζουν δύσκολα παιχνίδια και κυρίως όταν η πλάτη τους είναι στον τοίχο".

Ο Βασίλης Σπανούλης για το ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος στα τελευταία 7 χρόνια που έχει κερδίσει δύο Ευρωλίγκες και τον... φόβο των αντιπάλων για την ομάδα του: "Νιώθω περήφανος για την ομάδα μου, για όσα έχουμε πετύχει, θέλει θυσίες για να πετύχεις τέτοια πράγματα. Ο σεβασμός στη ζωή και στα σπορ κερδίζεται με δουλειά, δεν αγοράζεται και είναι μεγάλη κατάκτηση γι' αυτή την ομάδα".

Ιτούδης και Σφαιρόπουλος σε ερώτηση για το αν υπάρχει... σύνδεση με τον αγώνα του 2015, συμφώνησαν ότι είναι πολύ μακρινό αυτό το παιχνίδι και ότι τώρα υπάρχει μια νέα πρόκληση για τις ομάδες τους, για την οποία πρέπει να είναι προετοιμασμένοι σε όλα.

Ξανά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, σε ερώτηση περί εκπλήξεων και απρόσμενου, λέει ότι "αυτά δεν είναι εύκολο να συμβαίνουν, σε τέτοιο επίπεδο ομάδων που υπάρχει σταθερότητα, άρα και ξέρεις τι να περιμένεις".

Στην ίδια ερώτηση, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς λέει: "Τι είναι έκπληξη; Αφού όλοι συμφωνούμε ότι εδώ υπάρχουν τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες, με μοιρασμένες πιθανότητες. Αρα, ξαναλέω ότι είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, μπροστά σε μια τόσο μεγάλη πρόκληση και θέλω να εμφανιστούμε έτοιμοι".

Οσο για τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αγώνων, εμφανίστηκς υπέρμαχος: "Εχουμε μπει σε μια νέα εποχή και οι παίκτες έχουν πλεονέκτημα, παιχνίδια θέλουν, όχι προπονήσεις, άρα είναι καλό γι' αυτούς".

O Νάντο Ντε Κολό πλέκει το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, "δείθχνει τη διαφορά του καλού παίκτη από τον μεγάλο παίκτη, όμως, δεν είναι μόνος του, είναι συνολικά μια πολύ δυνατή ομάδα".

Συμφωνεί μαζί του και ο Σπανούλης, "είναι ομαδικό παιχνίδι το μπάσκετ, μπορεί εμένα να μου δίνουν μερικές ευθύνες παραπάνω, αλλά η ομάδα παίζει και όλοι βοηθούν για να φτάσουμε στον στόχο, όλοι μαζί νικάμε, όλοι μαζί χάνουμε".

Ιτούδης και Ομπράντοβιτς σε κοινή ερώτηση για την αντιπαλότητά τους με πρώτο τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ: "Εχω πει και το εννοώ αμέτρητες φορές ότι δεν είναι Δημήτρης εναντίον Ζέλικο, είναι ΤΣΣΚΑ εναντίον Φενέρ. Εμείς είμαστε οι προπονητές που επιχειρούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο. Να διαχειριστούμε τις δυσκολίες, τους τραυματισμούς, δεν είναι καμία προσωπική αναμέτρηση. Εγώ νιώθω ευγνώμων που εργάζομαι σε έναν τέτοιο οργανισμό, με ανθρώπους με πάθος για το μπάσκετ".

Ο Ζοτς για τη νέα προσωπική του πρόκληση, "εγώ είμαι χαρούμενος για την ομάδα, είναι ένας οργανισμός που δουλεύει τέλεια, ο πρόεδρος έδειξε εμπιστοσύνη μετά την περσινή χρονιά, υπογράψαμε για άλλα τρία χρόνια, όλα καλά".

Ο Βασίλης Σπανούλης επαναλαμβάνει με αφορμή άλλη μια ερώτηση ότι "εγώ πάνω απ' όλα απολαμβάνω να παίζω μπάσκετ. Θα είναι πολύ δύσκολος ημιτελικός, η ΤΣΣΚΑ παίζει καλό μπάσκετ, έχει χημεία και το βασικό για εμάς θα είναι να κοντρολάρουμε τον ρυθμό του παιχνίδι και να ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών. Θέλει αυτοσυγκέντρωση για να το καταφέρουμε, αλλά αυτό πρέπει να γίνει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ