21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σπανιόλο: Ο 14ος «μικρός» που ντεμπουτάρει με Λάσο (vids)

Πέρασε λίγο στα... ψιλά, αλλά στον χθεσινό αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης στη Liga Endesa με τη Σαραγόσα έκανε το ντεμπούτο του ο 14ος παίκτης από τις ακαδημίες της ομάδας επί εποχής Πάμπλο Λάσο! Ο λόγος αυτή τη φορά για τον Ιταλό Ματέο Σπανιόλο.

Ο Σπανιόλο μπορεί να πάτησε παρκέ για μόλις 35’’ στο φινάλε, αλλά έκανε την αρχή όπως και τόσοι άλλοι παίκτες στο παρελθόν με τους μεγάλους κι αυτός επί εποχής Λάσο. Ο Βάσκος προπονητής μάλιστα εξαιτίας τραυματισμών, αλλά και γιατί θέλει να ξεκουράσει παίκτες του είχε στη δωδεκάδα και χρησιμοποίησε άλλους τρεις από τους «μικρούς» της «βασίλισσας»: Τον Μπόρις Τίσμα, o οποίος σημείωσε και το πρώτο του καλάθι στη Liga Endesa, τον Ουσμάν Γκαρούμπα που σήμερα γίνεται 18 χρονών και τον Μάριο Νάκιτς. Ο Γκαρούμπα αγωνίστηκε για 34’57’’ και σταθερά βρίσκει τη θέση του στο rotation και στους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά και στην Ευρωλίγκα.

Ο Λάσο έχει δώσει την πρώτη τους ευκαιρία σε 14 παίκτες, οι οποίοι μπορεί να μην έμειναν στη Ρεάλ στην πλειοψηφία τους, αλλά βρίσκονται σε ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος οι περισσότεροι και διαπρέπουν ή έχουν κάνει το ταξίδι στο ΝΒΑ. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ, ο Σαντιάγο Γιούστα, ο Ντάνι Ντίεθ, ο Τζόναθαν Μπαρέιρο, ο Ντίνο Ράντοντσιτς...

O Σπανιόλο είναι 17 χρονών και δύο μηνών και στο πρώτο «παράθυρο» της FIBA για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021 έκανε το ντεμπούτο του και με την Εθνική Ιταλίας στον αγώνα με τη Ρωσία (83-64), σημειώνοντας και τρεις πόντους.

Λίγο πριν κλείσει τα 14 αγωνιζόταν στη B’ Εθνική Ιταλίας στην ανδρική ομάδα της Στέλα Ατζούρα και θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ιταλία. Στη διάρκεια της προετοιμασίας ο Λάσο τον χρησιμοποίησε σε αρκετά παιχνίδια, του φώναξε αρκετά. Όπως εδώ, στον αγώνα με τη Ζενίτ, όπου του λέει "αν θες μια μπάλα δική σου, μπορείς να πεις στον μπαμπά σου να σου αγοράσει μία".

Εκτός από το σκοράρισμα μεγάλο του ατού είναι η ευκολία που έχει στο να πασάρει και να διαβάζει το παιχνίδι από το 1.93 του. Από το 2018 βρίσκεται στις ακαδημίες της Ρεάλ.

(ACB Photo - P Castillo)

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ