20.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σπαθάρου στο Basketa: «Πάνω απ’ όλα η ομάδα»

Μετά από 11 χρόνια η Κατερίνα Σπαθάρου φοράει και πάλι τη φανέλα με το εθνόσημο.  Η επιστροφή της στην Εθνική Γυναικών μάλιστα συνδυάζεται και με την συμμετοχή της ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην Τενερίφη. Τα συναισθήματα είναι ιδιαίτερα λοιπόν για την έμπειρη πλέι μέικερ, η οποία τονίζει στο Basketa.gr ότι η Εθνική είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι ξανά στην Εθνική Γυναικών. Πρόκειται για γνώριμα για μένα λημέρια και μου αρέσει πολύ που είμαι με κάποια κορίτσια με τα οποία είχαμε ξεκινήσει μαζί από τις μικρές εθνικές πριν από περίπου 20 χρόνια. Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο, τη μεγαλύτερη διοργάνωση που μπορεί να συμμετάσχει η Εθνική για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Είναι μεγάλη πρόκληση για όλους και προετοιμαζόμαστε δυνατά και βήμα βήμα για να κάνουμε άλλη μια υπέρβαση», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Σπαθάρου μίλησε για την προσαρμογή της στην Εθνική που την έκανε πιο εύκολη το καλό κλίμα που υπάρχει. «Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό όποτε και η προσαρμογή ήταν εύκολη. Αυτά  που εισέπραττα πέρυσι παρακολουθώντας την ομάδα από την τηλεόραση τα βιώνω τώρα στο 100%.  Χαίρομαι που είμαι εδώ και ζω αυτές τις στιγμές. Το καλό κλίμα είναι το δυνατό σημείο της Εθνικής και μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο δεμένες μέσα στο γήπεδο».

Σχετικά με τη διοργάνωση και τη συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο είπε:  «Εχουμε περάσει πια στο στάδιο των φιλικών. Σε αυτά τα παιχνίδια θα διορθώσουμε όσα μπορούμε περισσότερα σε άμυνα και επίθεση. Στο Παγκόσμιο όλα τα ματς είναι δύσκολα και καθένα το βλέπουμε ξεχωριστά. Θα στοχεύουμε σε συγκεκριμένα πράγματα με βάση πάντα την άμυνά μας. Είμαστε αισιόδοξες ότι θα κάνουμε το βήμα και θα πέτυχουμε τους στόχους μας που αρχικά είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, είμαστε μια από τις τέσσερις ομάδες που εκπροσωπούμε την Ευρώπη σε αυτή τη διοργάνωση κάτι το οποίο είναι άκρως τιμητικό».

Οσο για το ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Εθνική τόνισε: «Εχουμε ψυχή, καρδιά, διακριτούς ρόλους και ο καθένας ξέρει τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο. Πάνω απ’ όλα υπερισχύει η λέξη ομάδα. Τίποτα δεν είναι στην τύχη, από το πώς κινείται κάθε παίκτρια στο γήπεδο, τα συστήματα μας και τους ρόλους. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ