21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σπάχια: «Επιτρέψαμε κάποια φτηνά καλάθια»

Ο Νέβεν Σπάχια δεν είχε παράπονο από τους παίκτες του, μετά την ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 89-84.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κροάτης τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρώτη νίκη στην Ευρωλίγκα. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τελευταίο δεκάλεπτο κι επιτρέψαμε κάποια πολύ φτηνά καλάθια στον αντίπαλο. Κάναμε λάθη και ήταν πολύ έμπειροι για να μην τα εκμεταλλευτούν και να μην πάρουν τη νίκη. Η ζυγαριά έγειρε υπέρ τους σε αυτόν τον τομέα. Επίσης δεχτήκαμε πολλούς πόντους και ήταν πρόβλημα, αλλά σε αυτό φταίει και το γεγονός ότι ήρθαμε να παίξουμε μόνο μ’ έναν πλέι μέικερ».

Για το τι νέο θα προσθέσει στην ομάδα τη νέα σεζόν, εκτός από τις απουσίες: «Δεν είχαμε αρκετά καλή συγκέντρωση. Κάναμε 18 λάθη. Υπήρχαν στιγμές ασυνεννοησίας, στις αλλαγές στα μαρκαρίσματα».

Για το δέσιμο των παικτών και το πως του φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι: «Έχω μιλήσει για αυτές τις δυσκολίες αρκετές φορές. Η ομάδα δεν είναι κοντά στο 100%, στην πορεία της σεζόν, ο στόχος είναι να βελτιωθεί, βρισκόμαστε περίπου στο 65%».

Για τα θετικά που θα κρατήσει: «Υπάρχουν αρκετά καλά στο σημερινό παιχνίδι. Ο Ζούσμαν έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Είχαμε αρκετά θετικά, φάνηκε ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες μας οι οποίοι μπορούν να σκοράρουν. Είχαμε καλά στατιστικά. Με τόσο μικρό ροτέισον ήταν δύσκολο να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση για όλο το παιχνίδι. Μπορούμε να κρατήσουμε πολλά πράγματα».

Στο τέλος έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά: «Ήταν μία φανταστική ατμόσφαιρα. Η μεγάλη μου εύχη είναι όταν ξανάρθω στον πάγκο της ομάδας αυτής ή ως προπονητής κάποιας άλλης ομάδας να μην χρειάζεται να δω πίσω μου αυτά τα προστατευτικά. Η Ευρωλίγκα συνεχώς μεγαλώνει και εξελίσσεται, πιστεύω ότι δεν θα τα χρειαστούμε στο μέλλον».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ