24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σπάνιο σύνδρομο “φρενάρει” τον Ζαν! (vid)

Ένα 19χρονο παιδί, ο ύψους 2,17 Γάλλος Τζόναθαν Ζαν, που είχε όλο το μέλλον μπροστά του και οι προοπτικές για τη καριέρα του προδιαγράφονταν λαμπρές, έμαθε ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και τα πάντα κατέρρευσαν μονομιάς. Ο Ζαν βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου κάνει δοκιμαστικά σε ομάδες του ΝΒΑ, που σκέφτονται να τον επιλέξουν στο ντραφτ. Όλοι οι ειδικοί τον τοποθετούσαν μέχρι σήμερα στον πρώτο γύρο, πιθανόν μετά το νούμερο 20.

Όσο ήταν στο Σικάγο, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε κάποια ανωμαλία στη σπονδυλική στήλη του. Υποβλήθηκε σε περαιτέρω λεπτομερείς εξετάσεις (ιατρικές, φυσικής κατάστασης και γενετικές), οι οποίες έδειξαν ότι πάσχει από το σύνδρομο Μάρφαν. Μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει τους συνδετικούς ιστούς του σώματος. Μια σπάνια ασθένεια που απειλεί να τον αναγκάσει ακόμα και να σταματήσει το μπάσκετ!

Με σύνδρομο Μάρφαν διαγνώστηκε πριν από τρία χρόνια και ο απόφοιτος του Μπέιλορ, Αϊζάια Όστιν, ακριβώς την ίδια περίοδο με τον Ζαν, πριν από το ντραφτ. Ασφαλώς σταμάτησε να παίζει, αλλά μετά από 2,5 χρόνια, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι γιατροί άναψαν το πράσινο φως για να παίξει μπάσκετ ξανά. Και βρήκε ένα συμβόλαιο στη Σερβία, στην FMP Ζελέζνικ, όπου έπαιξε εννέα παιχνίδια στην προσπάθειά του να επανεκκινήσει την καριέρα του.

Ας ευχηθούμε ότι και ο Τζόναθαν Ζαν θα μπορέσει κάποια στιγμή να ξαναπαίξει μπάσκετ. Για την ώρα πάντως ως μόνη βέβαιη εξέλιξη θεωρείται ότι θα σταματήσει τα δοκιμαστικά με τις ομάδες του ΝΒΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ