21.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σπάνιο και ιστορικό «back to back» του Παπαθεοδώρου

Την προσεχή Κυριακή (16/2) θα επιχειρήσει να κάνει με την ΑΕΚ ότι δεν κατάφερε να κάνει πέρσι στο ίδιο γήπεδο (Δύο Αοράκια) με τον ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πέτυχε ήδη κάτι εξαιρετικά σπάνιο στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας.

 


Ο 45χρονος τεχνικός θα κοουτσάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε έναν τελικό της διοργάνωσης όμως δεν «κρύβεται» εδώ το ξεχωριστό στοιχείο. Το “back to back” σε τελικούς Κυπέλλου θα γίνει με δύο διαφορετικές ομάδες κάτι που έγινε μόνο δύο ακόμη φορές στην ιστορία του θεσμού και από προπονητές που τους ακολουθεί δικαιολογημένα ο χαρακτηρισμός «θρύλος», κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

 


Ήταν οι αείμνηστοι Κώστας Μουρούζης και Φαίδων Ματθαίου που είχαν κάνει πριν από 43 χρόνια, αυτό που πέτυχε σε αυτή τη διετία ο «Παπ». Το είχαν καταφέρει μάλιστα ως αντίπαλοι. Ο Μουρούζης κοουτσάρισε την ΑΕΚ στον τελικό του 1976 και τον Ολυμπιακό στον τελικό του 1977 ενώ ο Ματθαίου ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού το 1976 και σε εκείνον του Πανιωνίου το 1977. Είχαν μοιραστεί τις νίκες με τον Ολυμπιακό πάντως να βάζει στην τροπαιοθήκη του και τους δύο τίτλους.

 


O Παπαθεοδώρου παράλληλα, θα γίνει και τυπικά την Κυριακή ο 15ος προπονητής στην ιστορία του θεσμού, με περισσότερους από έναν τελικούς.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ