27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σπάει τα κοντέρ η Μπάρτσα και παίζει… τένις (vid)

Η Μπαρτσελόνα έχει κάνει το ιδανικό πρώτο βήμα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, δείχνοντας πως αφήνει πίσω της μια σεζόν που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει με τα  αποτελέσματα, αλλά και τις ατυχίες που τη συνόδευσαν. Πώς προετοιμάζεται η ομάδα και φτάνει στα αποτελέσματα που έχει μέχρι τώρα; Με οτιδήποτε άλλο εκτός από μπάσκετ...

Η προπόνηση των Καταλανών είχε σήμερα ολίγον από τένις, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, συνδυασμό των δύο τελευταίων. Και μας έδωσαν και τα... ντοκουμέντα.

 

Ο Σίτο Αλόνσο προτίμησε να χαλαρώσει τους παίκτες του με αυτόν τον τρόπο, ενόψει της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα για την Ευρωλίγκα και ενός αγώνα που θα δοθεί σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης. Αυτό που θέλει άλλωστε είναι να δει την ομάδα του να συνεχίζει στο ρυθμό που άρχισε, κάνοντας ήδη το καλύτερο ρεκόρ επιθετικά των τελευταίων χρόνων. Μάλιστα για πρώτη φορά από την περίοδο 2009-10 έφτασε σε δύο διαδοχικές κατοστάρες στο πρωτάθλημα. Τότε προπονητής ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ και η Μπάρτσα είχε επιβληθεί 114-72 της Αλικάντε και 103-84 της Ξακομπέο Μπλου Σενς. Φέτος έχει πιάσει τα 100 με την Σαν Πάμπλο Μπούργος (111-81) και την Ομπραντόιρο (102-58). Παρεμπιπτόντως, το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα είναι πέντε συνεχόμενες κατοστάρες το οποίο έχει κάνει τρεις φορές.

Επιθετικά οι μπλαουγκράνα κάνουν το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημά τους από την περίοδο 1988-89. Κοινώς το καλύτερο μετά από 29 ολόκληρα χρόνια. Τότε σε τέσσερις αγωνιστικές είχε σημειώσει 382 πόντους, που σημαίνει 95,5 πόντους ανά αγώνα. Οι φετινοί αριθμοί είναι 374 και 93,5.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ