22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Σπάει» τα κοντέρ από το τρίποντο

Ακόμη και μια πρόχειρη ματιά στη στατιστική είναι αρκετή για να ξεχωρίσει κανείς τον βασικότερο λόγο για τον οποίο ο Παναθηναϊκός έφτασε με ευκολία στην επικράτηση επί της Εφές χθες στο ΟΑΚΑ. Είναι βέβαια τα τρίποντα.

 

Οι παίκτες του για μία ακόμη φορά έβαλαν πολλά τρίποντα (14) και με σπουδαίο ποσοστό (53,8%). Δεν πρόκειται βέβαια για επιδόσεις που εξέπληξαν κανέναν. Ειδικά στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έφτασε σε αυτό το 8/8, μέσα από καταιγισμό τριπόντων. Το χθεσινό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο και συνολικά το πέμπτο από τα οχτώ παιχνίδια της Αθήνας, στο οποίο είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων.

 

Οι «πράσινοι» είχαν κατά σειρά:

 

*Με την Μπάμπεργκ 9/16

*Με τη Φενέρμπαχτσε 7/23

*Με τη Χίμκι 17/27

*Με τη Ρεάλ 9/30

*Με τη Μάλαγα 13/31

*Με τη Μιλάνο 15/28

*Με τη Μακάμπι 11/26

*Με την Εφές 14/26

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από 16 αγωνιστικές το «τριφύλλι» έχε 161 εύστοχα τρίποντα, 18 περισσότερα από το αντίστοιχο περσινό σημείο στην Ευρωλίγκα και μάλιστα με καλύτερο ποσοστό! Σουτάρει φέτος με 41,07% ενώ πέρσι στις 16 πρώτες αγωνιστικές είχε 34,96%.

 

Κατά τα άλλα κι ως προς το χθεσινό παιχνίδι…

 

*Ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στους Τούρκους να βρουν σκορ στον αιφνιδιασμό κρατώντας τους στο «0». Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των τεσσάρων πόντων που δέχτηκε εντός από την Μπάμπεργκ κι εκτός από Εφές και Βαλένθια.

 

*Για τρίτη φορά στα οχτώ εντός έδρας παιχνίδια του, ο Παναθηναϊκός είχε 20 ή και περισσότερους πόντους και στις τέσσερις περιόδου. Το είχε κάνει και στα παιχνίδια κόντρα στην Μπάμεπργκ και τη Χίμκι.

 

*Ο αγώνας τελείωσε με μόλις 11 κερδισμένα φάουλ για τους «πράσινους», τα λιγότερα από κάθε άλλο παιχνίδι του. Είχε 14 κερδισμένα φάουλ στο ματς με τη Μάλαγα.

 

Κάπως έτσι εκτέλεσε μόλις επτά βολές όσες είχε και στο ματς με τον Ολυμπιακό ενώ με τις έξι εύστοχες ισοφάρισε επίσης της χαμηλότερη φετινή επίδοση του αφού την ίδια είχε και στη Μόσχα (6/12).

 

*Ακόμη κι έτσι όμως, το 85,71% με το οποίο σούταραν οι «πράσινοι» από τη γραμμή του φάουλ αποτελεί ρεκόρ περιόδου. Είχαν 81,8% στο ματς με τη Μακάμπι (18/22).

 

*Αρνητικές επιδόσεις περιόδου ως προς τα ματς του ΟΑΚΑ είναι τα 16 αμυντικά, τα τέσσερα επιθετικά και τα 20 συνολικά ριμπάουντ. Είχε από 19 αμυντικά στα ματς με την Μπάμπεργκ και τη Μιλάνο, έξι επιθετικά στο ματς με τους Γερμανούς στο οποίο έμεινε στα 25 στο σύνολο.

 

*Τέλος ο Παναθηναϊκός για 4η φορά είχε 20+ ασίστ φτάνοντας στις 23. Είχε 24 με τη Μιλάνο, 22 με τη Χίμκι και 20 εκτός έδρας με την Μπασκόνια.

 

 

Για 2η φορά άποντος ο Ρίβερς

 

*O Κέι Σι Ρίβερς έμεινε άποντος μόλις για 2η φορά στα 49 παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση. Η 1η ήταν στην περσινή κανονική περίοδο στο ματς κόντρα στην Μπασκόνια στη Βιτόρια.

 

*Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Για 4η φορά στις 16 αγωνιστικές κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του, βάσει του index.

 

*Ο Τζέιμς Γκιστ έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα (από το 2000) που έφτασε τις 200 εύστοχες βολές.

 

Ακόμη ο Αμερικανός με τις δύο ασίστ που είχε χθες, έφτασε τις 150 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και «σκαρφάλωσε» στην 7η θέση της ιστορικής λίστας του, ξεπερνώντας τον Ρόκο Ούκιτς (148).

 

*Ο Ίαν Βουγιούκας με τα δύο δίποντα που είχε χθες, έφτασε τα 106 με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση και μπήκε στην πρώτη 20άδα αυτής της στατιστικής κατηγορίας, αφήνοντας πίσω του τον Στράτο Περπέρογλου (105).

 

*Ο Νίκος Παππάς έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία του «τριφυλλιού» στη διοργάνωση που έφτασε τα 50 κλεψίματα.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ