23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σούπερ Παναθηναϊκός… τον τελείωσε στο ΣΕΦ

Ένας Παναθηναϊκός βγαλμένος από το μέλλον που θέλουν να δουν στο ΟΑΚΑ έκανε μια μεγάλη εμφάνιση στο ΣΕΦ και συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών στην Ευρωλίγκα με 88-77 επί του Ολυμπιακού, ικανοποιώντας το γόητρό του και κάνοντας... χαλάστρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, που επί της ουσίας βλέπει το όνειρο της οκτάδας να απομακρύνεται οριστικά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δίνοντας την μπάλα στη ρακέτα και στους Πρίντεζη-Έλις, αλλά μόλις οι φιλοξενούμενοι έκοψαν τις διόδους βρήκαν ρυθμό, με τον Σαντ Ρος να έχει δώσει το σύνθημα και τον Ουάιτ να είναι ορεξάτος, τη στιγμή που ο Παπαπέτρου ευστοχούσε από μακριά για ένα σερί 0-13 του Παναθηναϊκού από το 7-4, που έφερε και διψήφια διαφορά (7-17 στο 7'). Κάπου εκεί, όμως, με τους... παγκίτες να εμπλέκονται κι εκείνους των «ερυθρολεύκων» να είναι πιο έτοιμοι και τον ΜακΚίσικ να ηγείται μαζί με το μαχητικό Σπανούλη, η απόσταση άρχισε να μειώνεται, καθώς την ίδια ώρα στην απέναντι πλευρά υπήρχε ένας «καταστροφικός» Μακ (18-21).

Ο Κάτας επιχείρησε να «ανακατέψει την τράπουλα» στη δεύτερη περίοδο και αυτό για αρκετή ώρα του βγήκε, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Μποχωρίδη τον παίκτη, που θα κρατούσε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Παρότι, μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση βολής με ένα αντιαθλητικό στον ΜακΚίσικ (28-29 στο 15'), οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις με τον διεθνή γκαρντ και τον Μπέντιλ να συνεργάζονται αρμονικά (30-38). Ο ΜακΚίσικ, όμως, ήταν πάλι παρών στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα στο τελευταίο δίλεπτο ένα σερί 5-0 να περιορίσει τη ζημιά για τους παίκτες του Μπαρτζώκα (35-38).

Ο Σαντ Ρος συνέχισε να «πυροβολεί» από μακριά και ο Παπαγιάννης τελείωνε φάσεις, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» για πρώτη φορά να βρεθεί σε απόσταση 11 πόντων από τον αντίπαλό του (39-50 στο 25'). Το γεγονός, όμως, ότι δεν μπορούσε να έχει βοήθεια από τον πάγκο επί της ουσίας, πλην Μποχωρίδη, δεν του έδινε και τη δυνατότητα να κρατά τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα. Απεναντίας, ο Σπανούλης έδινε ώθηση στους συμπαίκτες του με τη βοήθεια του Μάρτιν και προς το τέλος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός μείωσε στο -5, προτού ένα ακόμη καλάθι του Μποχωρίδη σημειώσει το 54-61 του δεκαλέπτου.

Ο Σαντ Ρος δε σταμάτησε από τον φοβερό του ρυθμό, ο οποίος πρόσφερε ένα ακόμη καλό τρίλεπτο στον Παναθηναϊκό, που αύξανε εκ νέου τη διαφορά στο +9, διατηρώντας του τον πρώτο λόγο (61-70). Σε εκείνο το σημείο, ο Σλούκας «ξύπνησε» για τους Πειραιώτες και ο Έλις πήρε κάποιες «μάχες», αλλά στην άλλη πλευρά η «πολυφωνία» των παικτών του Κάτας δεν τους άφηνε να πλησιάσουν, με τον Μπέντιλ να επανέρχεται στις ήδη υπάρχουσες λύσεις και το παιχνίδι να καταλήγει στους «πράσινους» (77-88).

Δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 54-61, 77-88

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ: Ο Παναθηναϊκός είχε σαφές πρόβλημα στην περιφέρεια, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να λείπει και τον Σέλβιν Μακ να είναι... εκτός τόπου και χρόνου. Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, όμως, φώναξε «παρών» σε μια θέση, όπου έχει αμφισβητηθεί αν μπορεί να αποδώσει και πρώτος του έδωσε τα «κλειδιά» ο Γιώργος Βόβορας, σημειώνοντας 20 πόντους με το εντυπωσιακό 4/6 στα τρίποντα, μεταξύ άλλων, μαζί με πέντε ασίστ. Δίπλα του ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που ήταν πολύτιμος σε στιγμές πίεσης του Ολυμπιακού, με 15 πόντους, 5/6 σουτ και τέσσερα ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ματς με τέτοιες ιδιαιτερότητες, όταν έχεις εννέα παραπάνω κατοχές, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός από ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ, έχεις το προβάδισμα, εφόσον τα ποσοστά σου είναι φυσιολογικά. Αυτό συνέβη στο ΣΕΦ και το +11 εξηγείται λογικά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ