17.4 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024

Σούπερ Ντόρσεϊ στο Μέμφις! (vids)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αρχίζει να δείχνει αυτό που περιμένουν από εκείνον όχι μόνον οι Γκρίζλις, αλλά κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, που τον υπολογίζουμε ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας. Εκμεταλλευόμενος την απουσία του Μάικ Κόνλεϊ, πήρε θέση στην αρχική πεντάδα και με μια εξαιρετική εμφάνιση έπαιξε ρόλο-κλειδί στη νίκη των Γκρίζλις μέσα στο Μέμφις επί των Θάντερ με 115-103. Σε 39 λεπτά συμμετοχής ο Ντόρσεϊ είχε 21 πόντους με 3/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Εξαιρετικός απολογισμός, αν μη τι άλλο...

Ο Μπρούνο Καμπόκλο σκόραρε 24 πόντους και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είχε 18 πόντους και 14 ριμπάουντ για τους Γκρίζλις, οι οποίοι μέσα στον Μάρτιο έχουν πετύχει πέντε εντός έδρας νίκες επί ομάδων που θα παίξουν ή διεκδικούν θέση στα πλέι οφ. Οι Θάντερ είναι μία από αυτές κι αυτή η ήττα δεν τους βοηθά, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ήταν η πέμπτη στα τελευταία έξι παιχνίδια τους. Ο Πολ Τζορτζ με 30 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Ντένις Σρέντερ με 25 ήταν οι καλύτεροι παίκτες τους.

Στο Ορλάντο οι Μάτζικ πέτυχαν μία ακόμα μεγάλη νίκη με 119-98 επί των Σίξερς και βρίσκονται πλέον μισή νίκη μακριά από την όγδοη θέση και τα πλέι οφ, όπου παλεύουν σκληρά για να παίξουν. Το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα 12λεπτο μεταξύ τρίτης και τέταρτης περιόδου, οπότε οι Σίξερς, που σούταραν με 61% στο πρώτο ημίχρονο, δεν πέτυχαν ούτε ένα καλάθι εντός παιδιάς! Οι Μάτζικ ήταν σαρωτικοί σε αυτό το διάστημα, σημείωαν ένα επί μέρους σκορ 30-5, μετέτρεψαν το 78-77 σε 108-85 και "καθάρισαν". Ο Νίκολα Βούτσεβιτς με 28 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Εβάν Φουρνιέ με 24 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των Μάτζικ, ενώ από τους Σίξερς, που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Μπεν Σίμονς, ο Τζοέλ Εμπίιντ είχε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι οι Τζαζ επιδόθηκαν σε ένα φεστιβάλ καρφωμάτων νικώντας εύκολα τους Σανς με 125-92. Κορυφαίος όλων ήταν ο Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος έκανε 6 καρφώματα, έφτασε τα 270 φέτος και έσπασε το ρεκόρ που κατείχε από τη σεζόν 2007-08 ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 269 καρφώματα μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο. Το ρεκόρ αυτό, πάντως, ενδέχεται να σπάσει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει 262 καρφώματα φέτος και καταδιώκει τον Γάλλο σέντερ των Τζαζ.

Ο Γκομπέρ ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος με 27, ενώ οι Ρίκι Ρούμπιο και Ντέρικ Φέιβορς σκόραραν από 18 έκαστος για τους Τζαζ, οι οποίοι πέτυχαν την έβδομη νίκη στους τελευταίους οκτώ αγώνες τους.

Ο Ντέβιν Μπούκερ σταμάτησε στους 59 πόντους και ήταν πρακτικά ο μόνος που έπαιζε από τους Σανς, ωστόσο την αποθέωση από το κοινό του Σολτ Λέικ Σίτι γνώρισε ένας άλλος παίκτης της ομάδας του Φίνιξ. Ο νεοαποκτηθείς Τζίμερ Φρεντέτ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Γιούτα από τότε που πρωταγωνιστούσε στο πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ. Όταν μπήκε στο παιχνίδι για πρώτη φορά καταχειροκροτήθηκε, αλλά σκόραρε μόλις 6 πόντους με 1/10 σουτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ