23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σούπερ Λαύριο τετράδας με σόου Μουρ

Το απολαυστικό Λαύριο επιβεβαίωσε τις τεράστιες δυνατότητές του και τις υψηλές του βλέψεις στο ντέρμπι τετράδας με τον Προμηθέα, κυρίαρχησε για τρία δεκάλεπτοα και έφτασε δίκαια στο 101-87 καθοδηγούμενο από τον πληθωρικό Μακένζι Μουρ. Ο Αμερικανός που αναδείχτηκε στην Ελλάδα με τον Προμηθέα και σήμερα... τον πλήγωσε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ενός αγώνα που στην μεγαλύτερή του διάρκεια διαφήμισε το μπάσκετ, με τους Πατρινούς να δικαιολογούν κι αυτοί σε μεγάλο διάστημα την φετινή τους πορεία, αλλά να μην βρίσκουν λύσεις όταν το Λαύριο επέβαλε τον ρυθμό του.

Το πρώτο ημίχρονο είχε εντυπωσιακό θέαμα και συναρπαστική εξέλιξη, με την ομάδα που κυριάρχησε για 15 λεπτά να βλέπει αυτήν που ξέσπασε στα 5 τελευταία να κάνει μεγάλη ανατροπή. Ο Προμηθέας εκμεταλλυόμενος την σαφή υπεροχή του σε ύψη, αλλά και μια αξιοθαύμαστη ευστοχία σε τρίποντα, άρχισε να χτίζει μια διαφορά, στο 8' ήταν στο 13-20, έκλεισε το δεκάλεπτο με 18-25, υπερτερώντας με 15-4 ριμπαόυντ, έχοντας Τουτζιαράκη και Μιλόσεβτς να κάνουν θραύση, και έχοντας 5/7 τρίποντα και στην έναρξη του δεύτερου, πήγε στο 18-27. 

Ενας πρώην παίκτη του, ο εκπλκηκτικός Μακένζι Μουρ το πήρε προσωπικά. Με προσωπικές επιθετικές ενέργειες, αλλά και με την ομαδική άμυνα να περιορίζει την ευχέρεια του Προμηθέα να περνάει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, άρχισε να γυρίζει το ματς. Το Λαύριο προηγήθηκε με 41-40 στο 17'30'' με σερί 12-2, ο Νίξον είχε αρχίσει να σιγοντάρει τον Μουρ από το τρίποντο, το σερί πήγε στο 19-4 για να φέρει το Λαύριο στο +6, 48-42 και το ημίχρονο να λήγει με 48-43 με τον Μουρ να έχει 18 πόντους χωρίς χαμένο σουτ!

Το Λαύριο είχε πάρει την ψυχολογία πλέον επιβάλλοντας τον φρενήρη ρυθμό που ειδικά εντός έδρας το εκτοξεύει, ο Προμηθέας κρατιόταν μεν κοντά με τον Χολ να τον καθοδηγεί επιθετικά, αλλά είχε χάσει το καθαρό μυαλό του πρώτου μέρους και δεν εκμεταλλευόταν την υψομετρική του υπεροπλία και έτσι οι γηπεδούχοι με ένα νέο ξέσπασμα έφτασαν στο 39' στο +12, 69-57 και έκλεισαν την περίοδο με 72-59  έχοντας βάλει στην εξίσωση και τον Μέιερ που έδωσε πολύτιμες λύσεις.

Ο Προμηθέας κότνυνε το σχήμα για να πιέσει, ο Γκίκας άρχισε να... πυροβολεί, αλλά το Λαύριο συνέχισε να είναι πιο ομάδα, να παρουσιάζει περισσότερες λύσεις στο παρκέ και να κρατάει τη νίκη που δικαιούταν με βάση την εικόνα του αγώνα στην μεγαλύτερή του διάρκεια.

ΣΟΟΥΜΑΝ: Ο Μακένζι Μουρ δικαιώνει κάθε... δευτερόλεπτο την επιλογή του Λαυρίου να τον αποκτήσει και όπως φαίνεται απλά μετράει αντίστροφα για την... εκτόξευσή του στο ανώτατο επίπεδο ομάδων. Η εικόνα του στο 40λεπτο εκπληκτική, όσα έκανε τον καθιστούν άνθρωπο... ορχήστρα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 10 κλεψίματα του Λαυρίου, έναντι 2 του Προμηθέα, δείχνουν την επιθετική άμυνα των γπηεδούχων, πάνω στην οποία στηρίχτηκαν για να απορρυθμίσουν τον αντίπαλο που άρχισε καλύτερα το ματς και να φτάσουν στην μεγάλη νίκη.

Δείτε τα στατιστιά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ