16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σου Μπερντ: H αθλήτρια ρεκόρ του WNBA

H Σου Μπερντ είναι από τους θρύλους του WNBA και του γυναικείου μπάσκετ γενικότερα. Και σήμερα ήρθε ένας αριθμός να πιστοποιήσει με τον δικό του τρόπο την μεγάλη και ξεχωριστή πορεία της στο άθλημα.

Η Μπερντ πατώντας το παρκέ για τον αγώνα των Σιάτλ Στορμ με τις Ατλάντα Ντριμ μέτρησε 500 παιχνίδια στο ενεργητικό της και βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, προσπερνώντας την Ντελίσα Μίλτον-Τζόουνς που είχε 499.

H Σου Μπερντ θα γίνει 38 χρονών στις 16 Οκτωβρίου και από το 2002 αγωνίζεται στις Σιάτλ Στορμ, χωρίς να έχει αλλάξει ποτέ ομάδα. Η μόνη της... απιστία, είναι η παρουσία της το χειμώνα στην Ευρώπη, όταν δεν παίζεται το WNBA, όπου έχει αγωνιστεί στην Ντιναμό Μόσχας (2004-06), στην Σπαρτάκ Μόσχας (2006-11) και την Εκατερίνενμπουργκ (2011-14), κατακτώντας τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα και πέντε φορές το πρωτάθλημα Ρωσίας. Σε αυτά προσθέστε και δύο τίτλους στο WNBA με την ομάδα του Σιάτλ πάντα και δύο τίτλους στο ΝCAA με το Κοντέκτικατ.

Η Μπερντ έχει γράψει ιστορία και με διαφορετικό τρόπο, καθώς με την σύντροφό της, όχι από τον χώρο του μπάσκετ, αλλά του ποδοσφαίρου, Μέγκαν Ραπινό, η οποία είναι από τις πλέον γνωστές αθλήτριες και μάλιστα έχει ακολουθήσει και το παράδειγμα του Κόλιν Κάπερνικ, γονατίζοντας στον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ πριν από την έναρξη των αγώνων. Το ζευγάρι, για να επιστρέψουμε και στην Μπερντ ήταν το πρώτο ομόφυλο, που έγινε εξώφυλλο στο ESPN.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ