23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σουτέρ να είναι…

Η διαπίστωση ότι η ΑΕΚ χρειάζεται διορθωτικές κινήσεις και ενίσχυση στο ρόστερ της έχει γίνει πριν ακόμα αλλάξει ο προπονητής, ωστόσο και ο Ντράγκαν Σάκοτα εκτιμά πως είναι απαραίτητο να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας παίκτης, ο οποίος θα έχει καλό περιφερειακό σουτ και θα αποτελεί μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες έξω από τα 6.75μ. Εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε και από τους αριθμούς. Στα τρία τελευταία παιχνίδια με τον Σάκοτα στον πάγκο της η ΑΕΚ σούταρε 13/50 τρίποντα, ήτοι με ποσοστό 26%, το οποίο φανερώνει ανάγλυφα το πρόβλημα, άσχετα αν τα αποτελέσματα, με εξαίρεση τη συντριβή από τον ΠΑΟΚ, ήταν καλά.

Ο Σάκοτα ψάχνει έναν καλό σουτέρ ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία αγωνίζεται, όμως το πρόβλημα είναι ότι αυτή την εποχή δεν υπάρχουν τέτοιοι στην αγορά. Ούτε ελεύθεροι ούτε διατεθειμένοι να βγουν από τα συμβόλαια που ενδεχομένως έχουν με άλλες ομάδες. Αυτή είναι η απάντηση που συνήθως παίρνει ο "Σάλε" μιλώντας τούτες τις μέρες με τους ατζέντηδες.

Αλλά ακόμα κι αν βρεθεί κάποιος που να έχει στο βιογραφικό του ένα συμπαθητικό ποσοστό στα τρίποντα, συνήθως δεν συγκεντρώνει το πλήρες πακέτο (διότι σημασία δεν έχει μόνο να τα βάζεις, αλλά και πώς τα βάζεις, αν δηλαδή σουτάρεις μέσα από σύστημα ή από ατομικές προσπάθειες, λεπτομέρειες οι οποίες παίζουν ρόλο για τους προπονητές), οπότε απορρίπτεται. Μια τέτοια περίπτωση είναι, για παράδειγμα, αυτή του Καρτιέ Μάρτιν (33, 2.01μ.), ενός παίκτη που πριν από λίγα χρόνια είχε βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού. Ο Μάρτιν έχει παίξει 7 χρόνια στο ΝΒΑ, τα τέσσερα εκ των οποίων στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, κι έχει να επιδείξει ένα αξιοπρεπές ποσοστό 38-39% στα τρίποντα. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο ιαπωνικό πρωτάθλημα, όπου βρέθηκε από το καλοκαίρι, δήλωσε διαθέσιμος και προτάθηκε στην ΑΕΚ, όμως ο Σάκοτα δεν ενθουσιάστηκε με την περίπτωσή του και δεν ασχολείται προς το παρόν.

Σε κάθε περίπτωση, δεν φαίνεται να δρομολογούνται εξελίξεις επί του θέματος πριν από τον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης με τη Βενέτσια για το Basketball Champions League. Έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ θα παίξει με την παρούσα σύνθεσή της σε αυτό τον αγώνα, οπότε ο Σάκοτα περιμένει να περάσει και αυτό το παιχνίδι ώστε να αφοσιωθεί περισσότερο στην αναζήτηση παίκτη. Μετά τον αγώνα με τη Βενέτσια υπάρχει δεκαήμερη διακοπή λόγω Χριστουγέννων και άρα περισσότερος χρόνος για μεταγραφικές αναζητήσεις...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ