24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σορώτος : « Υπάρχει όμως και μια λέξη που λέγεται αλληλεγγύη»

Ο Κώστας Σορώτος εκτός από ικανός προπονητής είναι γνωστός και για το μαχητικό πνεύμα του, και έτσι επανήλθε στο θέμα που είχε θίξει αναφορικά με το βοήθημα στους προπονητές και παίκτες, που πλέον δεν αγωνίζονται και δεν έχουν ουσιαστικούς πόρους.

Έτσι, στο άκουσμα ότι το βοήθημα των 800 ευρώ θα πάρουν παίκτες και προπονητές της Α1, ζήτησε αλληλεγγύη, αναφέροντας ότι όσοι αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες έχουν περισσότερη ανάγκη το βοήθημα, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι προσωπικά δεν αναζητάει καμία βοήθεια :

«Πάλεψα μέσα μου και τελικά αποφάσισα να επανέλθω σε ένα θέμα που έθιξα τη προηγούμενη εβδομάδα. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήθελα να επανέλθω γιατί κάποιοι από αυτά που έγραψα κατάλαβαν ότι θέλω να είμαι φοροφυγάς, ενώ εγώ έγραψα το αντίθετο, κάποιος άλλος έγραψε ότι είμαι άσχετος προπονητής , που δεν αποκλείεται κιόλας αλλά δεν έχει καμιά σημασία, και τέλος ένας γνωστός πανύβλακας μόνο και μόνο από εμπάθεια έγραψε ότι είμαι λαικιστής. Λοιπόν παλιέ μου φίλε πανύβλακα θα λαικίσω άλλη μια τελευταία φορά.
Με χαρά έμαθα ότι ο υπουργός επί του αθλητισμού έδωσε λύση και θα πάρουν το βοήθημα των 800 ευρώ οι παίκτες και οι προπονητές της Α1. Μπράβο του. Καλέ μου υπουργέ και εσείς που μπορείτε και συνομιλείτε μαζί του μήπως , λέω μήπως, αναλογίζεστε ότι κάποια παιδιά και κάποιοι προπονητές των μικρότερων εθνικών κατηγοριών που βιοπορίζονται από αυτή τους την ενασχόληση δεν έχουν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις του, να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, παίκτες δεν έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις θεραπείες τους από βαρείς τραυματισμούς;
Δεν νομίζω. Ίσως έπρεπε να περάσει από το μυαλό σας ότι μπορεί αυτά τα λεφτά να τα είχαν περισσότερη ανάγκη από τους παίκτες και τους προπονητές της Α1.
Και ένας τελευταίος λαικισμός. Όταν με το καλό ξανανοίξουν τα γήπεδα αυτοί οι προπονητές και οι παίκτες, δεύτερης ταχύτητας, θα είναι εκεί για να υπηρετήσουμε και πάλι το κοινωνικό αγαθό που λέγεται αθλητισμός, θα είμαστε και πάλι εκεί να προσφέρουμε , αυτές τις μικρές , χαρές σε κάποιους ανθρώπους , χαρές και συγκινήσεις που θα τους ομορφύνουν τη δύσκολη καθημερινότητα και ας ξέρουμε κάποιοι από εμάς ότι θα πεθάνουμε στην ψάθα.
Αυτά αρκετά λαίκισα και σήμερα.........
Υ.Γ. Ότι γράφω δεν είναι για προσωπική χρήση. Δεν θέλω προσωπικά καμιά βοήθεια. Όσοι με ξέρουν , ξέρουν ότι δεν είμαι πλούσιος αλλά και ποτέ δεν θα παρακαλέσω. Υπάρχει όμως και μια λέξη που λέγεται αλληλεγγύη και ίσως αυτή την έννοια θα πρέπει κάποιος να την υπενθυμίσει στα " πρώτα ονόματα " του χώρου.....»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ