22.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σοκ από τον αναπάντεχο χαμό του Δημήτρη Γκίμα

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προπονητή του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα, ο οποίος έφυγε έτσι απρόσμενα από τη ζωή.

Το «Sportorama.gr» με ανάρτηση του ενημέρωσε για το λυπηρό γεγονός, με το basketa.gr να επικοινωνεί με τον πρόεδρο της ομάδας της Ημαθίας, Ηλία Λαζό, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας ότι ο εκλιπών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, όπου και ζούσε μόνος του, χωρίς ακόμη να υπάρχει αιτία θανάτου, με την πρώτη εκδοχή να μιλάει για ανακοπή καρδιάς.

Ο 55χρονος τεχνικός αποτελούσε τον άνθρωπο που κρατούσε ζωντανό τον Φίλιππο Βέροιας, έχοντας γευτεί την χαρά της επιστροφής του στην Α2 την τρέχουσα σεζόν, ενώ οι φίλοι και γνωστοί του τον αναζητούσαν από χθες (15/5).

Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Είναι πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός.  Σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999 ενώ ασχολήθηκε και σαν προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαιδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα για 14 χρόνια έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10. Tην σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο απο την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ