25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σοβαρεύτηκε και πέρασε από την Ποντγκόριτσα

Ο Παναθηναϊκός  δεν έπαιξε καλό μπάσκετ στην έδρα της Μπουντούτσνοστ, αλλά νίκησε 72-67, πετυχαίνοντας το πρώτο του «διπλό» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με αυτήν τη νίκη ανέβηκε στο 3-2, την ώρα που οι γηπεδούχοι παραμένουν οι μοναδικοί χωρίς να έχουν κάνει σεφτέ ακόμα στη διοργάνωση. Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας θα στραφούν στον προημιτελικό Κυπέλλου της Δευτέρας (5/11) με τον Προμηθέα στην Πάτρα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (9/11).

Η ελληνική ομάδα για τριάντα λεπτά δεν ήταν καθόλου καλή. Στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε τις προθέσεις της και ξέφυγε από νωρίς, αλλά πληρώνοντας τα φτηνά λάθη που γίνονταν κυρίως στην επίθεση δεν κατάφερε να ξεφύγει. Στο 10' ο φωτεινός πίνακας έγραφε 18-15 για το «τριφύλλι».

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η διαφορά έφτασε μέχρι και τους εννιά (25-16), αλλά σ' εκείνο το σημείο υπήρξε αδικαιολόγητη χαλάρωση που επέτρεψε στους Μαυροβούνιους να «ροκανίσουν» σιγά σιγά τη διαφορά. Η κακή απόδοση στην επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει 31-31.

Το τρίτο δεκάλεπτο έμοιαζε μέχρι τα μέσα του ότι θα ήταν καταστροφικό. Το συγκρότημα του Αλεξάνταρ Ντζίκιτς είχε βρει ρυθμό έξω από τη γραμμή των 6,75 και διατηρούσε ένα προβάδισμα της τάξεως των τριών πόντων. Παρ' όλα αυτά σε εκείνο το σημείο ο Ματ Λοτζέσκι έδωσε λύσεις και στο 30' ο Παναθηναϊκός νικούσε 50-47.

Η τελευταία περίοδος ανήκε πλήρως στους «πράσινους». Με σπουδαία άμυνα από τον Νίκο Παππά και με τον Ντεσόν Τόμας να δίνει σημαντικές λύσεις από την περιφέρεια, όπως και ο Λούκας Λεκαβίτσιους, το «τριφύλλι» ξέφυγε με 65-53 και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, παρά τα λάθη προς το τέλος που έφεραν τους γηπεδούχους με καλάθια του Ιβάνοβιτς στο 71-67, αλλά μία βολή του Παππά διαμόρφωσε το τελικό 72-67.

Ο ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΒΙΚΟΙ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη για τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής σέντερ έπαιξε 17 λεπτά κόντρα σε αντίπαλο που του ταίριαζε και σημείωσε έξι πόντους, ενώ έκανε και τρία κοψίματα. Κομβικός και κορυφαίος ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 13 πόντους, έξι ριμπάουντ και δύο ασίστ, ενώ 14 με λύσεις σε κρίσιμα σημεία πρόσφερε ο Ντεσόν Τόμας. Παραλίγο double double από τον Καλάθη με δέκα πόντους κι εννιά ασίστ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Άλεν Όμιτς με 16 πόντους και δέκα ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το παιχνίδι κρίθηκε από τα εύστοχα τρίποντα του Παναθηναϊκού. Έχοντας μόλις 5/15 στα πρώτα τριάντα λεπτά, τα πράγματα ήταν «σκούρα». Ωστόσο στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» βρήκαν στόχο σε τέσσερις από τις πέντε προσπάθειές τους και «καθάρισαν» τον αγώνα. Προβλημάτισαν οι 7/12 βολές, ενώ η αναλογία των 19 ασίστ για 12 λάθη κρίνεται ικανοποιητική.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ