24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σοβαρεύτηκε και νίκησε η Μπασκόνια

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Μπασκόνια απέναντι στην Γκραν Κανάρια, με τους Βάσκους να επικρατούν επί των "Νησιωτών" με 83-66. Σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, οι οικοδεσπότες μπήκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο δεύτερο και πήραν την πολυπόθητη νίκη.

Η Γκραν Κανάρια φάνηκε να έχει το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο και πολύ σύντομα στο πρώτο δεκάλεπτο πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μπαέθ (4-7, 3'). Οι "νησιώτες" ήταν ασταμάτητοι με τον Κιμ Τιλί να φτάνει τη διαφορά στο +10 (9-19, 7') την ώρα που η Μπασκόνια ήταν ανίκανη να αντιδράσει στο επιθετικό κρεσέντο της Γκραν Κανάρια. Το τελικό 16-23 του δεκαλέπτου διαμόρφωσε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πατάνε "γκάζι" με Χουέρτας και Σιλντς να μειώνουν τη διαφορά στο -3 (27-30, 14'). Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν αλλά δεν κατάφεραν να αυξήσουν ξανά τόσο τη διαφορά τους, με τον Ντιόπ να γράφει το 39-42 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Μπασκόνια βρήκε την αντίδραση που έψαχνε, πέρασε μπροστά στο σκορ και κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +4 (55-51). Η "βάσκικη" κυριαρχία συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Βελιμίρ Περάσοβιτς να αυξάνει τη διαφορά της φτάνοντας μάλιστα στο +13  (72-59, 36'). Το τελικό 83-66 διαμόρφωσε ο Χουέρτας 20" πριν τη λήξη του χρόνου.

TO ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη νίκη της Μπασκόνια ανήκει σε δύο: Τόσο στον Μαρσελίνιο Χουέρτας που ήταν πρώτος σκόρερ για τους Βάσκους με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, όσο και ο Βενσάν Πουαριέ με 20 πόντους 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η Μπασκόνια πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη από την Γκραν Κανάρια. Βασικό στοιχείο που έφερε τη νίκη στην ομάδα του Βελιμίρ Περάσοβιτς ήταν η καλή της ευστοχία και ειδικά σε σύγκριση με τα μέτρια ποσοστά της Γκραν Κανάρια.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 16-23, 39-42, 55-51, 83-66



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ