21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (vids)

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, με τους πολίτες αυτή την ώρα να πραγματοποιούν πορεία κατά της αστυνομικής βίας. 

Η ένταση που ξέφυγε από κάθε όριο, προκλήθηκε στις 3 το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στην κεντρική πλατεία της πόλης για συνωστισμό, φέρονται να απειλούσαν με πολύ άσχημο τρόπο οικογένειες που έκαναν τη βόλτα τους.

Ο κόσμος που ήταν τριγύρω ξεσηκώθηκε, προκλήθηκε έντονη διαμαρτυρία και πολύ σύντομα κλήθηκαν ενισχύσεις αστυνομικών και εμφανίστηκαν μηχανές της πομάδας ΔΙΑΣ με τους επιβαίνοντες να κατεβαίνουν και να αρχίσουν να χτυπάνε τον κόσμο και να κάνουν προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αγανακτισμένων πολιτών, οι αστυνομικοί είχαν μπει νωρίτερα με τις μηχανές μέσα στο άλσος της Νέας Σμύρνης, όπου περπατούσε κόσμο και απειλούσαν.

Η αστυνομία δίνει διαφορετική εκδοχή για τα επεισόδια, λέγοντας ότι όταν έκαναν ελέγχους στην πλατεία οι πρώτοι αστυνομικοί, εμφανίστηκε ομάδα 30 νεαρών που άρχισε να τους πετάει αντικείμενα. Μόνο που αυτή την εκδοχή δεν την επιβεβαιώνει κανείς από τους εκατοντάδες απλούς πολίτες που είχαν βγει στην πλατεία εκείνη την ώρα και έκαναν ήρεμα τη βόλτα τους...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ