18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σμιθ: «Ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η VTB League»

Ο Άνταμ Σμιθ άφησε την Ελλάδα και τον Ιωνικό για... χατίρι της Ζιέλονα Γκόρα και ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στην ομάδα αλλά και για την νέα... πρόκληση στην καριέρα του που ακούσει στο όνομα, VTB League.

Ο Αμερικανός γκαρντ διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τα ελληνικά παρκέ και μετά από λίγους μήνες συνεργασίας με τον Ιωνικό αποφάσισε να μετακομίσει στη Πολωνία για λογαριασμό της Ζιέλενα Γκόρα, ώστε να αντικαταστήσει τον τραυματία Νίκο Παππά, ενώ θα έχει ως συμπαίκτη τον άλλοτε γκαρντ του Ηρακλή, Σκάιλερ Μπόουλιν.

Πλέον έχει ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας και τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του πολωνικού συλλόγου: «Είμαι ενθουσιασμένος! Αυτή είναι μια υπέροχη εμπειρία, καθώς είναι μία ιστορική σεζόν για τον σύλλογο. Θα ήθελα να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Είναι μια υπέροχη ομάδα, γνώρισα τα παιδιά και είναι υπέροχα. Ξέρουν τη δουλειά τους, ξέρουν το μπάσκετ. Ανυπομονώ για το πρώτο παιχνίδι».

Στη συνέχεια μίλησε για την... πρόκληση της VTB League: «Ξέρετε, είναι ένα υπέροχο πρωτάθλημα, ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Διαθέτει αρκετά απαιτητικά παιχνίδια, υπάρχουν πολλές ομάδες με μεγάλη ιστορία. Είμαι έτοιμος να βγω στο παρκέ και να παίξω ενάντια σε όλους».

Στο τέλος μίλησε για τα μπασκετικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν: «Είμαι κόμπο γκαρντ. Ξέρω πώς να διαβάσω το παιχνίδι, είμαι ένας σκόρερ. Αισθάνομαι υπέροχα τόσο στη θέση του επιθετικού όσο και σε αυτή του αμυντικού. Είμαι σημαντικός παίκτης. Ελπίζω να είμαι χρήσιμος για την ομάδα. Υπάρχουν αγώνες όταν η μπάλα θα χρειάζεται να μπει στο καλάθι αλλά και άλλες στιγμές που θα χρειαστεί να παίξω άμυνα. Όλα εξαρτώνται από τι θα χρειαστεί η ομάδα εκείνη τη στιγμή» ήταν τα λόγια του Άνταμ Σμιθ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ