22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σλούκα στο Basketa: «Κλειδί για μας το καλό κλίμα»

Μια νέα αρχή στην καριέρα της κάνει η Αναστασία Σλούκα, η οποία είναι από τις πρωταγωνίστριες φέτος του Αθηναϊκού. Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό έγινε κάτοικος Βύρωνα έχοντας μάλιστα και αναβαθμισμένο ρόλο.  Το ρόλο της αρχηγού…

Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη νωρίς, με τον Αθηναϊκό μάλιστα να είναι «παρών» και στο Final Four του Κυπέλλου. Η έμπειρη γκαρντ μίλησε στο basketa.gr για την πορεία του Αθηναϊκού, τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, αλλά για το κλειδί της καλής πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα.

 Νέα αθλητική στέγη για σένα φέτος. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

«Εχω έρθει σε ένα σύλλογο που έχει μεγάλη ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Eurocup, ένα τεράστιο επίτευγμα για ελληνική ομάδα. Μετα από έξι χρόνια  έφυγα από τον Παναθηναϊκό και ήρθα σε μια ομάδα με ωραίο κλίμα και καλές συνθήκες. Οι άνθρωποι του Αθηναϊκού με αγκάλιασαν και με πίστεψαν. Το θετικό είναι ότι συνάντησα γνώριμα πρόσωπα και έχουμε δέσει ως σύνολο».

Ο Αθηναϊκός είναι μέσα στους στόχους του;

«Ως τώρα η ομάδα έχει πετύχει όλους τους στόχους που είχε θέσει. Βασική επιδίωξή μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία πράγμα που το έχουμε πια κλειδώσει. Μάλιστα θα παλέψουμε  μήπως μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και μπούμε στην τετράδα. Επίσης προκριθήκαμε και στο Final Four του κυπέλλου. Εχουμε μικρό ρόστερ, νεαρές σε ηλικία παίκτριες επί το πλείστον, αλλά έχουμε δέσει σαν ομάδα. Υπό την καθοδήγηση του προπονητικού τιμ καταφέραμε  λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος να έχουμε διώξει το άγχος της παραμονής. Κλειδί για μας είναι το καλό κλίμα…».

Την Κυριακή έχετε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Νίκη Λευκάδας.

«Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα που έχει ίδιους στόχους με μας. Διεκδικούμε και οι δύο μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».

Ποια η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα;

«Αν εξαιρέσει κανείς τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για διαφορετικούς λόγους, οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα. Φέτος το πρωτάθλημα έχει προσφέρει  θέαμα και έχουν γίνει καλά παιχνίδια. Φυσικά αυτό που ξεχωρίζει είναι το Νίκη Λευκάδας - Δάφνη Αγίου Δημητρίου που κρίθηκε στις έξι παρατάσεις. Νομίζω το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις ξένες έχει ανεβάσει το επίπεδο και γίνονται ανταγωνιστικά παιχνίδια».

Συμμετέχετε στο Final Four του κυπέλλου και αντιμετωπίζετε τον ΠΑΟΚ. Τι πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου για πρόκριση στον τελικό;

«Δεύτερος στόχος της χρονιάς για μας ήταν η πρόκριση μας στο Final Four. Είναι μια επιτυχία για την ομάδα καθώς πέρυσι δεν είχε καταφέρει να προκριθεί. Βαθμολογικά η κλήρωση είναι η πιο βατή που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ισοβαθμούμε άλλωστε και στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, είναι μια αξιόλογη ομάδα και θα πάμε να παλέψουμε για την πρόκριση».

 Ο αδερφός σου πέρυσι κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με τη Φενερμπαχτσέ. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο και φέτος;

«Παρακολουθώ τους αγώνες της Ευρωλίγκας και φυσικά βλέπω και τον αδερφό μου. Ηταν μεγάλο κατόρθωμα για τη Φενερμπαχτσέ που πήρε πέρυσι την Ευρωλίγκα και χάρηκα πάρα πολύ για τον αδερφό μoυ. Και φέτος έχουν ένα καλό ρόστερ, ελπίζω να προκριθεί η ομάδα και πάλι στο Final Four και γιατί όχι, να μην επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ