17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σλούκας: «Χωρίς πίεση πιο επικίνδυνη η Χίμκι»

Αν κάποιος από την Φενέρμπαχτσε ξέρει πως μπορεί να καθοδηγήσει μια ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αυτός είναι ο Κώστας Σλούκας. Έχουν πανηγυρίσει κι έναν τίτλο Ευρωλίγκας παρέα, το 2013 στο Λονδίνο. Σήμερα (29/3, 18.45) θα τον βρει απέναντί του στην αναμέτρηση με την Χίμκι, με την ομάδα του να αναζητά τη νίκη για να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε αυτή τη νίκη. Θέλουμε να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση. Η Χίμκι έχει ήδη πετύχει το στόχο της να προκριθεί στα πλέι οφ, οπότε παίζει χωρίς πίεση και αυτό ακριβώς είναι που την καθιστά πιο επικίνδυνη. Θα πρέπει να σταματήσουμε τον ηγέτη τους, τον Αλεξέι Σβεντ. Θα είναι από τα κλειδιά για τη νίκη. Αν μείνουμε στο πλάνο μας, θα έχουμε μια ευκαιρία να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».

Με ιδιαίτερο σεβασμό για τον αντίπαλο προπονητή, μίλησε και ο Ιγκόρ Βιάλτσεφ, που είχε τα καλύτερα να πει για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και… εμμέσως για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε είναι παρόμοιο με αυτό της ΤΣΣΚΑ. Είναι μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή. Είναι η κάτοχος του τίτλου και αυτό λέει πολλά από μόνο του. Τι θα πρέπει να κάνουμε για να τους νικήσουμε; Θα πρέπει να παίξουμε με πειθαρχία, να εκτελέσουμε καλά, να μείνουμε στο πλάνο του παιχνιδιού και να μην έχουμε κενά διαστήματα, γιατί με τέτοιες ομάδες μπορεί να σου στοιχίσει τα πάντα. Αν ξεφύγουν με 10 -15 πόντους, έχασες. Θα έχουμε καλό σκάουτινγκ και θα παίξουμε όπως ακριβώς θέλουμε».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ