19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σλούκας λαμπρός την οδηγεί (vid)

Η Φενερμπαχτσέ εμφανίστηκε χωρίς Ντε Κολό, Κάλινιτς και Βέσελι αλλά... με το μαχαίρι στα δόντια στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Χίμκι και νίκησε μετά από ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο με 89-76 τους Ρώσους που δεν είχαν τον δικό τους ηγέτη Αλεξέι Σβεντ. Στο 4-7 έφτασε η Φενέρ, που καθοδηγήθηκε από τον εκπληκτικό Κώστα Σλούκα με 19 πόντους και 9 ασίστ, και πέτυχε για πρώτη φορά φέτος δεύτερη νίκη στην σειρά, στο 6-5 πήγε η Χίμκι.

 Το ημίχρονο της... καριέρας του Γιάνις Τίμα, επισκίασε κάθε τι άλλο στο πρώτο μέρος του αγώνα. Μπορεί η Φενέρ στο πρώτο δεκάλεπτο με Σλούκα και Ντατόμε να σκόραρε 6/8 τρόποντα, να ξέφυγε δύο φορές με εννέα πόντους, 21-12 και 26-17 και να έκλεισε την περίοδο με 28-24, όμως, ο Λετονός της Χίμκι ήταν σεληνιασμένος.

Με απολογισμό 24 πόντων στο ημίχρονο(!) με 5/10 τρίποντα, ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του 44-49 του ημιχρόνου, με την Χίμκι να έχει γυρίσει τελείως την εικόνα του αγώνα και να έχει γίνει το αφεντικό.

"Αμυνα" ήταν η λέξη που είπε αμέτρητες φορές ο Ομπράντοβιτς πριν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο και τα λόγια του έπιασαν τόπο. Με επί μέρους σκορ περιόδου 21-5(!) η Φενέρ πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έφτασε στο 65-55 του 30ου λεπτού, έχοντας κρύψει τον δρόμο προς το καλάθι της και έχοντας μπροστά εκτός από τις σταθερές αξίες Σλούκα και Ντατόμε και τον Ντουβερίογλου να κάνει ζημιές.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ:  Η Φενέρ είχε πλουραλισμό και πήρε λύσεις από πολλούς φτάνοντας στη νίκη επί ενός αντιπάλου που είχε... ενάμισι παίκτη. Για τους Τούρκους δίπλα στον ηγέτη Σλούκα και τον Ντατόμε, εμφανίστηκαν με... άγριες διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο αρχικά ο Ντουβερίογλου και στην συνέχεια ο Μαχμούτογλου συνθέτοντας ένα καρέ επιτυχίας.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι έξι πόντοι που δέχτηκε η Φενέρ στην τρίτη περίοδο ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας, το 55% (13/24) που είχε στα τρίποντα ένα εξίσου σημαντικό αφού και οι δύο αντίπαλοι πόνταραν πολλά στο μακρινό σουτ.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ