20.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Σλούκας και αποθέωση!

Ο Κώστας Σλούκας ήταν και πάλι το Α και το Ω της Φενερμπαχτσέ. Αυτή τη φορά, όμως, έδωσε την παράστασή του στο ΟΑΚΑ, μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που δεν έχασαν την ευκαιρία να τον... καλοπιάσουν, χειροκροτώντας τον θερμά σε κάθε καλή ενέργειά του.

Και ήταν πολλές αυτές που έκανε ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της νίκης της Φενέρ επί της Μακάμπι (94-92, κ.α. 78-78) στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος". Κορυφαία ήταν το καλάθι της ισοφάρισης στην εκπνοή του αγώνα, που τον έστειλε στην παράταση. Αλλά και το γκολ φάουλ 20'' πριν από το τέλος της παράτασης, που έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στη Φενέρ (90-87), το οποίο εν τέλει αποδείχθηκε καθοριστικό.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος σε όλη τη διάρκειά του. Η Μακάμπι ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και σε αρκετές περιπτώσεις πέρασε και μπροστά, εκμεταλλευόμενη την πολύ καλή παρουσία του Τάιους μέσα στη ρακέτα και τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευε απέναντι στη νωθρή πολλές φορές άμυνα της Φενερμπαχτσέ. Η τουρκική ομάδα, πάντως δεν είχε να φοβηθεί τίποτα όσο ο Σλούκας ήταν στην πεντάδα της, διότι με αυτόν η μπαλα κυκλοφορούσε σωστά και έβγαιναν ελεύθερα σουτ, με τα οποία κατάφερε να προηγηθεί με μια μικρή διαφορά στο πρώτο μέρος (39-35).

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάντα με τον Σλούκα σε ρόλο πρωταγωνιστή, η Φενέρ ξέφυγε δύο φορές με διαφορές 8 πόντων, τις οποίες ωστόσο έχασε όταν ο Έλληνας γκαρντ αποσυρόταν για να πάρει ανάσες. Ο Ένις είναι καλός παίκτης, όχι όμως πλέι μέικερ κι αυτό είχε αντίκτυπο στο παιχνίδι της τουρκικής ομάδας.

Στο μεταξύ είχε πάρει μπρος και ο Τζέρεμι Πάργκο, που άρχισε να σκοράρει ασταμάτητα, έτσι η Μακάμπι κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά να περάσει και μπροστά με τρίποντο του Αμερικανού λίγο πριν από τη λήξη. Όμως ο Σλούκας στην τελευταία επίθεση της κανονικής περιόδου ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Σλούκας έβαλε στο παιχνίδι και τον Λοβέρν, που ήταν πολύ δραστήριος σε αυτό το διάστημα του αγώνα και βοήθησε πολύ επιθετικά τη Φενερμπαχτσέ, η οποία κατάφεε τελικά να πάρει τη νίκη.

Τα Δεκάλεπτα: 15-20, 39-35, 57-53, 78-78 (κ.α.), 94-89.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Μέλι 13, Μαχμούτογλου 6, Ένις 9, Κάλινιτς 8, Μπιμπέροβιτς 3, Σλούκας 22, Αρνά, Βέσελι 6, Γκιουλέρ, Ντουβερίογλου 4, Ντατόμε 10, Λοβέρν 13

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σπάχια): Ρέι 5, Πάργκο 21, Ο’Μπράιαντ, Καλοϊάρο 5, Κέιν 4, Αντβίγια, Τάιους 19, Ντιμπαρτολομέο 8, Κοέν 6, Μπλακ 16, Ζούσμαν 8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ