21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Σλούκας: «Γιατί να μη μείνω στην Φενέρμπαχτσε;»

Ήταν ένα από τα πρόσωπα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το όνομα του ακούστηκε για πολλές ομάδες. Ο ίδιος, όμως, προτίμησε να παραμείνει πιστός στην Φενέρμπαχτσε. Ο Κώστας Σλούκας, περί ου ο λόγους, μίλησε στο basketa.gr και τόνισε ότι η σχέση με όλους στον τουρκικό σύλλογο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραμονή στην ασιατική πλευρά της Πόλης.

 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

 

- ‘Ερχεστε από μία σεζόν όπου κάνατε μία καταπληκτική εκκίνηση, αλλά οι τραυματισμοί στο τέλος σας «λύγισαν».  Αλλάζει αυτό τις φιλοδοξίες σας για τη νέα αγωνιστική σεζόν;

 

«Πάντα έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Είναι λογικό, λοιπόν, να θέλουμε να κατακτήσουμε κάθε τίτλο που βρίσκεται στο δρόμο μας. Άρα θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και ακόμη περισσότερο από πέρυσι για να τα καταφέρουμε. Επίσης θα πρέπει να δούμε τι πήγε λάθος πέρυσι και να το χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή.»

 

- Σας δίνει ένα έξτρα κίνητρο ο τρόπος που εξελίχθηκε η περυσινή χρονιά για τη Φενέρμπαχτσε;

 

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συμπαίκτες μου έχουμε πάντα ισχυρό κίνητρο. Είναι αλήθεια ότι πέρυσι παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Πήγαμε στο Φάιναλ Φορ ως η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης εκείνη την στιγμή. Όμως μετά από κάποιους τραυματισμούς δεν μπορέσαμε να παίξουμε έτσι όπως θέλαμε και όπως μπορούμε. Γι’ αυτό σου λέω ότι πρέπει να δούμε ό,τι συνέβη πέρυσι και να το χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή. Πρέπει να δούμε τι έγινε πέρυσι και να παρουσιαστούμε καλύτεροι φέτος.»

 

- Τι σε κράτησε στην Φενέρμπαχτσε και ανανέωσες το συμβόλαιο σου μαζί της;

 

«Είμαι στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία τεσσερα χρόνια κι αποφάσισα να μείνω τρία χρόνια ακόμα. Δούλεψα πολύ σκληρά στην καριέρα μου για να βρίσκομαι τώρα σε αυτή τη θέση. Νιώθω πολύ καλά εδώ και όλοι με σέβονται. Έχω μία πολύ καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό επιτελείο, αλλά και την ομάδα.

Ειλικρινά νιώθω πολύ καλά εδώ. Άρα γιατί μη μείνω σε μία ομάδα που είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη;»

- Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν πολύ καλά για την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Σε στοιχειώνει ακόμα ό,τι συνέβη εκεί ή έχεις πάει παρακάτω;

«Νιώθω άσχημα για ό,τι συνέβη στην Κίνα. Όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους και πρώτος από όλους το κάνω εγώ. Το ξέρουμε ότι δεν κάναμε καλή δουλειά. Νομίζω ότι ο αγώνας με τη Βραζιλία ήταν ο κρίσιμος. Αφήσαμε να χαθεί μέσα από τα χέρια μας πολύ εύκολα μια διαφορά είκοσι πόντων και αυτό μας πόνεσε πολύ. Όμως αυτό είναι το μπάσκετ και πρέπει να πάμε παρακάτω. Τώρα θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις με τη Φενέρμπαχτσε και θέλω να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.»  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ