21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σλούκας: «Έμπνευση η Ιαπωνία και το 2006» (vid)

Ο Κώστας Σλούκας ως συναρχηγός της Εθνικής Ανδρών μαζί με τον Νικ Καλάθη, ήταν αυτός που μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά και την αναμέτρηση με τον Καναδά.

«Είναι μεγάλη πρόκληση και θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», τόνισε και όταν ρωτήθηκε για τις απουσίες απάντησε: «Οι δικαιολογίες είναι γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν στους εαυτούς μας. Εμείς εμπιστευόμαστε την ομάδα και τις δυνατότητές της. Χρειαζόμαστε και λίγη τύχη, όπως πάντα σε τέτοια τουρνουά και να ελέγξουμε το παιχνίδι, να ακολουθήσουμε τις εντολές των προπονητών μας. Ο κόουτς και οι συνεργάτες του έκαναν πολύ καλή δουλειά και πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και το πλάνο τους».

Ο Ρικ Πιτίνο στις δηλώσεις του στάθηκε στη σημασία του σουτ και έφερε ως παράδειγμα τον Γιάννη και τον Μίντλεντον στο τρίτο παιχνίδι των τελικών της Ανατολής και τον Τρε Γιανγκ από το δεύτερο. Και στη συνέχεια τόνισε πως και ο Κώστας Σλούκας είναι ένα παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με το σουτ του: «Ευχαριστώ τον κόουτς που με έβαλε την ίδια πρόταση με τον Γιάννη και τον Γιανγκ, θα το λέω στην κόρη μου όταν μεγαλώσει», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σλούκα χαμογελώντας για να προσθέσει, απαντώντας στην ερώτηση αν είναι πλεονέκτημα το ότι η ελληνική ομάδα έδωσε και τρεις φιλικούς αγώνες σε αντίθεση με τον Καναδά που δεν έδωσε κανέναν: «Δεν κάναμε πολύ προπόνηση όλοι μαζί, αλλά είναι ένα μικρό πλεονέκτημα το ότι παίξαμε λίγο μαζί. Από την άλλη είναι και μειονέκτημα, γιατί έχουν εικόνα από εμάς, ενώ εμείς δεν έχουμε καμία εικόνα από το δικό τους παιχνίδι. Είναι 40 λεπτά που θα κρίνουν τον νικητή. Θα ήθελα να πω σε όλους τους Έλληνες πως θα παλέψουμε κάθε λεπτό».

Ο Σλούκας ρωτήθηκε για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ανδρών στην Ιαπωνία το 2006, όταν είχε επικρατήσει των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Θυμάμαι πολύ καλά το παιχνίδι. Ήμουν 16χρονών. Τα συναισθήματα που δημιουργούν τέτοιου είδους παιχνίδια είναι μοναδικά. Πανηγυρίσαμε στους δρόμους, γιατί ήταν μια τεράστια επιτυχία, η οποία ίσως και να μην ξαναγίνει ποτέ. Πάντα εμπνέι ένα τέτοιο παιχνίδι, όλοι ονειρεύονται να νικήσουνε την καλύτερη ομάδα. Η Ιαπωνία όμως είναι πολύ μακριά για εμάς αυτή τη στιγμή. Έχουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και να παλέψουμε για ένα εισιτήριο που θα οδηγήσει ως εκεί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ