21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σλοβένος ο Ράντολφ

Λούκα Ντόντσιτς και Άντονι Ράντολφ μπορεί να μην χωρίσουν ούτε το καλοκαίρι! Συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης, συμπαίκτες και στην Εθνική Σλοβενίας. Όλα αυτά αν πιστέψουμε το δημοσίευμα της Ekipa24 και για ένα θέμα που μας αφορά άμεσα, καθώς είναι στον ίδιο όμως με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ 2017 στη Φινλανδία.

Το θέμα των «νατουραλιζέ» ή απλά το θέμα των διαβατηρίων έχει αρχίσει να... απλώνει και έχει γίνει θέμα έντονης συζήτησης στη Σλοβενία. Υπάρχει η πλευρά που λέει πως το ταλέντο που υπάρχει στη χώρα φτάνει και περισσεύει και πως πρέπει αυτοί οι παίκτες να αγωνίζονται στην Εθνική Ομάδα. Και υπάρχει και η άλλη πλευρά που λέει πως αν μπορείς να δώσεις διαβατήριο σε κάποιον που όντως μπορεί να κάνει τη διαφορά το δίνεις για να πας για διάκριση.

Ο Ράντολφ ανήκει σίγουρα στην κατηγορία αυτή των παικτών που μπορούν να αλλάξουν τη «μοίρα» μιας ομάδας. Και είναι και μια κίνηση που μπορεί να δει με καλό μάτι και η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς θα έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο. Ο Ράσο Νεστέροβιτς, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της Σλοβενίας προειδοποίησε πάντως πως για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να αλλάξει ο νόμος στη χώρα και να γίνει πιο ευέλικτος. Και δεν το είπε στον ... αέρα. Το είπε γιατί το 2015 η Σλοβενία είχε προσπαθήσει να δώσει διαβατήριο στον Μπράιαν Ντάνστον. Οι διαδικασίες όμως ήταν τόσο χρονοβόρες, που τελικά το θέμα έμεινε στη μέση. Αν με τον Άντονι Ράντολφ προχωρήσουν πιο γρήγορα ή όχι, είναι κάτι που μένει να το δούμε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ