19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σκούπισε… με κατοστάρα η Λιέτουβος

Η Λιέτουβος Ρίτας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη έκανε και πάλι το χρέος της, αλλά αυτή την φορά... εμφατικά, «φορτώνοντας» με κατοστάρα (102-73) τη Γιουβέντους και περνώντας με 3-0 στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Λιθουανίας.

Το «μπρέικ» της στην Ούτενα αξιοποίησε η Λιέτουβος Ρίτας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, «σκορπίζοντας» με 102-73 τη Γιουβέντους στο μεταξύ τους Game 3 και φτάνοντας στη «σκούπα» για τη σειρά, για να προκριθεί έτσι στα ημιτελικά του λιθουανικού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Ρίμας Κουρτινάιτις έθεσαν εξαρχής έναν «φρενήρη» ρυθμό, προηγούμενοι με 29-20 στην πρώτη περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ξεκάθαρα στη συνέχεια, ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν, με αποτέλεσμα το τελικό +29 και το 3-0.

Ο Ρόκας Γκεντράιτις ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους και τέσσερις ασίστ για την ομάδα του Βίλνιους, ενώ 8 πόντους με 3/6 δίποντα σε κάτι παραπάνω από 12 λεπτά, είχε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Στην αντίπερα όχθη, μοναδικός διασωθείς ήταν ο Μακσίμ Κορνιένκο, με double double 21 πόντων και 10 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ