26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Σκούπα με Χάινς!

Η ΤΣΣΚΑ θα υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέκτησε πέρυσι, αλλά χρειάστηκε κι αυτή τη φορά να βάλει ο Κάιλ Χάινς το χεράκι του. Με μια τάπα πάνω στον Χάνγκα στην εκπνοή του αγώνα διασφάλισε τη νίκη (90-88) της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη επί της Μπασκόνια, τρίτη στη σειρά, που την στέλνει με sweep στο φάιναλ φορ για 12η φορά τα τελευταία 15 χρόνια!

Πρέπει να είναι το πιο δύσκολο sweep της ιστορίας της αυτό που πέτυχε φέτος η ΤΣΣΚΑ. Οι τρεις νίκες της επί της μαχητικής Μπασκόνια ήρθαν με συνολική διαφορά 12 πόντων, ενώ τα δύο τελευταία παιχνίδια κρίθηκαν στην τελευταία φάση τους! Στη Μόσχα ο Χάινς κέρδισε επιθετικό ριμπάουντ και έβαλε δύο βολές, ενώ στη Βιτόρια έριξε στην εκπνοή μια μεγαλοπρεπή τάπα στον Άνταμ Χάνγκα, ο οποίος είχε πάρει επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο τρίποντο του Λάρκιν (είχε αλλοιώσει το σουτ ο Κουρμπάνοφ) και ετοιμαζόταν να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα θρίλερ. Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τους Μπάντιγκερ, Σενγκέλια από τη μια μεριά και Κόρι Χίγκινς από την άλλη να τραβούν το σκοράρισμα για τις ομάδες τους. Στην τελευταία περίοδο, πάντως, η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ, όπου είχε σοβαρό πρόβλημα, και με τον Άαρον Τζάκσον να πετυχαίνει ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο προηγήθηκε με 79-72 στο 35'.

Αυτή η διαφορά των επτά πόντων ήταν πολύ κρίσιμη σε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό κι έδειχνε να εγγυάται τη νίκη της ΤΣΣΚΑ, ώσπου εντελώς ξαφνικά... ξύπνησε ο Λάρκιν. Ο Αμερικανός, που επί 38 λεπτά δεν είχε κάνει τίποτα, στο τελευταίο δίλεπτο άρχισε να σουτάρει και να ευστοχεί σαν τρελός! Με δικές του προσπάθειες η Μπασκόνια μείωσε στο καλάθι (88-90) 6'' πριν από τη λήξη και τότε ήταν που οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό, το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη δηλαδή, έκανε το πιο παιδαριώδες λάθος. Δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, χάρισαν την κατοχή στην Μπασκόνια και την ευκαιρία να "κλέψει" τη νίκη. Αλλά ευτυχώς γι' αυτούς, ο Χάινς ήταν και πάλι εκεί...

Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ: Η τάπα του Χάινς στο τέλος τον ανέδειξε σε πρόσωπο του αγώνα, αλλά ενδεχομένως να ήταν αχρείαστη για την ΤΣΣΚΑ αν δεν υπήρχε ο Κόρι Χίγκινς. Με τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό να μην είναι στην καλύτερη βραδιά τους, ο Αμερικανός κράτησε όρθια την ομάδα του για τουλάχιστον τρία δεκάλεπτα και με τους 21 πόντους που πέτυχε έκανε μια απο τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπασκόνια πήρε τα διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ από την ΤΣΣΚΑ (14 έναντι 7), όμως έχασε διότι ήταν άστοχη στα σουτ μέσα από τη ρακέτα. Είχε μόλις 44% στα δίποντα έναντι 55% της ΤΣΣΚΑ σε σχεδόν ίδιο αριθμό προσπαθειών κι αυτό της κόστισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ