24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

“Σκούπα” με άμυνα

Όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να παίξει άμυνα, τα πράγματα έγιναν απλά. Ανέτρεψε της εις βάρος της κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε στο Ρέθυμνο με 81-70 και έχοντας άλλη μία νίκη από το πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκε με sweep στα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου την περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Στο πρώτο ημίχρονο το Ρέθυμνο έδειξε ικανό να φέρει τη σειρά ξανά στην Αθήνα παίζοντας σχεδόν τέλεια. Εκμεταλλεύτηκε την άμυνα-ελβετικό τυρί της ΑΕΚ χτυπώντας την ανελέητα τόσο μέσα στη ρακέτα με συνεχείς διεισδύσεις όσο και από την περιφέρεια, όπου ειδικά ο Σάφτενααρ έκανε θραύση με 4/5 τρίποντα! Η ομάδα της Κρήτης πέτυχε 50 πόντους σε αυτό το διάστημα (50-40), αλλά όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος.

Είναι άγνωστο τι είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, όμως στο δεύτερο μέρος από την άμυνα της ΑΕΚ δεν περνούσε ούτε... κουνούπι. Στα πρώτα 14 λεπτά δέχθηκε μόλις 8 πόντους και από εκεί και μετά όλα έγιναν πιο απλά. Ο Ούκιτς πήρε το όπλο του, ο Μιλόσεβιτς βοήθησε κι αυτός πολύ επιθετικά, η Ένωση έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 33-8 και στο 34' ήταν μπροστά με 73-58! Η ανατροπή είχε γίνει.

Στα τελευταία λεπτά το Ρέθυμνο με ζον πρες σε όλο το γήπεδο προσπάθησε να ξαναγυρίσει το παιχνίδι, έδειξε ικανό να το κάνει, καθώς η ΑΕΚ έδειξε να έχει πρόβλημα απέναντι στην πιεστική άμυνα, όμως ο Λαρεντζάκης με τρίποντο ένα λεπτό πριν από το φινάλε έκανε το 78-70 και τα πάντα τελείωσαν.

Ο ΡΟΚΟ ΚΑΙ Τ' ΑΔΕΡΦΙ ΤΟΥ: Η άμυνα θέλει ομαδική δουλειά, αλλά στην επίθεση χρειάζεται συνήθως κάποιος να σύρει το κάρο. Και στην αντεπίθεση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε-ποιος άλλος; Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα 4 ασίστ και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ. Σημαντικό ρόλο στην ανατροπή πάντως έπαιξε και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, που είχε μεγάλη συμβολή στο 33-8, με το οποίο γύρισε το παιχνίδι.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ εκτέλεσε τις διπλάσιες βολές σε σχέση με το Ρέθυμνο (28 έναντι 14), το οποίο ωστόσο ήταν πιο άστοχο στα σουτ δύο πόντων (43% έναντι 55%) σε παραπλήσιο αριθμό προσπαθειών (37 το Ρέθυμνο, 40 η ΑΕΚ). Κι αυτά τα δύο στοιχεία έκαναν τη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ