30.8 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Σκούπα ή παράταση;

Θα τελειώσει το... μαρτύριο του μικρού τελικού των πλέι οφ σήμερα; Η ΑΕΚ πάντως έχει μια πρώτη ευκαιρία να δώσει τέλος στη σειρά στο ΟΑΚΑ, καθώς υποδέχεται τον Άρη (17:00) με το υπέρ της 2-0 να βαραίνει από ψυχολογικής άποψης. Διότι η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η σειρά, δύσκολα ανατρέπεται. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η ιστορία. 

Από το 1992 και μετά, οπότε τα πλέι οφ διοργανώνονται με αυτόν τον τρόπο, μόνο δύο φορές το 0-2 έχει γίνει 3-2. Τη μία ήταν όταν η ΑΕΚ πήρε το τελευταίο πρωτάθλημά της. Το 2002 βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Ολυμπιακό, παρότι είχε πλεονέκτημα έδρας, όμως στη συνέχεια έκανε break στο ΣΕΦ στο τέταρτο παιχνίδι και στο πέμπτο στο ΟΑΚΑ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Η άλλη φορά που το 0-2 έγινε το 2008 από τον Πανιώνιο, που πέτυχε την ανατροπή σε βάρος του Αμαρουσίου στον μικρό τελικό. 

Σε καμία άλλη περίπτωση το 2-0 δεν έχει ανατραπεί, επομένως η ΑΕΚ βρίσκεται με βάση το νόμο των πιθανοτήτων μια ανάσα από την τρίτη θέση. Θέλει όμως να την πάρει από σήμερα, για να μην τρέχει και την άλλη εβδομάδα με αγώνες που δεν έχουν καμία σημασία. Το ίδιο θα ήθελε και ο Άρης, που είναι εξίσου κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, αν δεν υπήρχε στη μέση το γόητρο. Η αντιπαλότητα που έχει αναπτύξει με την ΑΕΚ την τελευταία διετία και η οποία έγινε εμφανής στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στη Θεσσαλονίκη, που είχε μεγάλη ένταση, πολλά νεύρα και φωνές για τη διαιτησία, δεν του επιτρέπει να παραδοθεί αμαχητί. Θα παλέψει για να αποκτήσει μία ακόμα ευκαιρία.

Οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία, ως γνωστόν, δεν έλυσαν τις προηγούμενες μέρες. Οι Ούκιτς και Μακ Γκραθ παραμένουν τραυματίες και η ΑΕΚ θα παίξει ξανά ουσιαστικά χωρίς πλέι μέικερ. Στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν το πλήρωσε, μένει να δούμε αν θα τη γλυτώσει και σήμερα.

Ο Άρης από τη δική του πλευρά δεν θα έχει τους Κάμινγκς και Τζάκσον, ενώ ο Γιάνκοβιτς πονάει στη μέση και δεν είναι εντελώς βέβαιο ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ίσως καταφέρει να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς, αλλά κι αυτό αμφίβολο είναι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ