19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σκουρτόπουλoς: «Ενωμένοι, αλλά πολύ απογοητευμένοι» (pics)

Ήρεμοι, παράλληλα όμως φανερά στενοχωρημένοι, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του επέστρεψαν την Τετάρτη (11/09) στη χώρα μας.

Η Εθνική Ελλάδας αποχαιρέτησε πρόωρα την Κίνα, μένοντας στην ενδέκατη θέση στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η αποστολή αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την αποχώρησή της από την ασιατική χώρα, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να αναφέρει στις πρώτες δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους: «Γυρίσαμε απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι, γιατί δεν πετύχαμε το στόχο μας. Γυρίζουμε με ηρεμία και κοιτάμε την επόμενη ημέρας της Εθνικής. Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του τουρνουά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα για να το διορθώσουμε. Πληρώσαμε το δεύτερο ημίχρονο με τη Βραζιλία. Είναι δύσκολο να νικάς στο τελευταίο ματς και να φεύγεις από το τουρνουά». Είπε ακόμα…

Για το ελληνικό ρόστερ: «Με τα δώδεκα παιδιά που πήγαμε δεν κάναμε λάθος. Τα παιδιά που έλειπαν για διάφορους λόγους, όχι γιατί δεν ήθελαν να ήταν μαζί μας, ίσως θα μπορούσαν να έχουν θέση στην ομάδα. Το ρόστερ που πήγαμε ήταν ίσως το πληρέστερο ρόστερ που μπορούσαμε να παρουσιάσουμε».

Για το Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον τρόπο χρησιμοποίησής του: «Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Ρωτήστε τον ίδιο το Γιάννη για τη χρησιμοποίησή του. Στήσαμε την ομάδα με το Γιάννη, οι άλλες ομάδες αντέδρασαν κι εμείς δεν πετύχαμε να έχουμε διαφορετικές λύσεις. Μπλοκαρίστηκε και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Τώρα, για τη διαιτησία δεν θα μιλήσω. Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα. Έχει καλά παιδιά που είναι στρατιώτες. Το πρόβλημα τραυματισμού του Κώστα Σλούκα και ένα μικροπρόβλημα του Γιάννη μας αποσυντόνισαν. Για αυτό δεν είχαμε ηρεμία για να δουλέψουμε, αλλά δεν ήταν ο παράγοντας που δεν πετύχαμε».

 

Για το συμβόλαιό του και πότε λήγει: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά δεν "πατάω" σε αυτό. Απομένει να συναντηθούμε με τον πρόεδρο και να αποφασίσουμε για το κοινό καλό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Κάποιοι λένε ότι το συμβόλαιο είναι μικρό, αλλά είναι μια αστειότητα αυτό».

Για τις αλλαγές που έγιναν στην Εθνική τα τελευταία χρόνια: «Μπορώ να πω ότι από τη χρονιά του Κατσικάρη προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές στη δομή. Πήγαμε στο μάξιμουμ. Θέλουμε πολλή δουλειά για να φθάσουμε σε ένα σημείο με μια ομάδα δομημένη και συγκροτημένη. Έτσι θα υπάρχει σεβασμός. Αυτό δεν το κάνουν τα ονόματα, αλλά η δουλειά».

Για το εάν θα άλλαζε κάτι, εάν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω: «Είπα για τον Τάιλερ (Ντόρσεϊ), ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Γενικά, το πρόγραμμα πήγε καλά. Δεν είχαμε προβλήματα και αποκλείσεις. Το τουρνουά (σ.σ. τα φιλικά) της Κίνας ήταν νοκ άουτ και δεν το ξέραμε από την αρχή. Χάσαμε τα δύο φιλικά με την Τουρκία, που θα ήταν δυνατά, και παίξαμε με άλλες ομάδες διαφορετικού στιλ».

Για το κλίμα που υπάρχει πλέον στην Εθνική: «Είμαστε πολύ ενωμένοι. Είχαμε κάνει τον αποχαιρετισμό στην Κίνα. Φύγαμε ήρεμοι και γυρίζουμε ήρεμοι. Υπάρχουν καλές βάσεις για να λειτουργήσουν προς το καλύτερο».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ