26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκουρτόπουλος: «Υπάρχει χημεία και λειτουργούμε σαν πολύ δυνατό σύνολο»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Σερβίας με 70-63.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Καταφέραμε να κερδίσουμε μία ομάδα που χάνουμε σε φιλικά κι επίσημα. Από την πρώτη μέρα στοχεύσαμε και δουλέψαμε μόνο γι’ αυτό. Προσπαθήσαμε να βάλουμε την ομάδα σε καλούπι. Ξέραμε ότι θα έχουμε σκληρή ομάδα απέναντί μας με καλό σουτ. Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά, είμαστε πνευματικά έτοιμοι και πήραμε τη νίκη».

Για την ετοιμότητα της ομάδας: «Έχουμε δημιουργήσει πολύ καλή σχέση. Κάποιος συμπαίκτης θα έπρεπε να κάνει δύο βήματα πίσω για να δώσει χώρο. Έχουμε καταφέρει και επικοινωνούμε πολύ καλά, τα παιδιά ξέρουν το ρόλο τους. Έχουμε δυναμικά παιδιά στα άκρα. Υπάρχει χημεία. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα, αλλά πως λειτουργεί η ομάδα, είναι ο βασικός λόγος που νικήσαμε. Λειτουργούμε σαν πολύ δυνατό σύνολο».

Για το αν είναι τόσο μεγάλη δεξαμενή παικτών: «Υπήρχαν παίκτες τεράστιας αξίας. Ο Σλούκας είναι παράδειγμα γιατί δεν είχε κάνει προπονήσεις με τη Φενέρ. Φανταστείτε να είχε παίξει και λίγο. Μένουμε πιστοί σε αυτό και προσπαθούμε να πάρουμε από το κάθε παιδί το καλύτερο δυνατό».

Για το αν είναι δικαίωση η νίκη επί της Σερβίας: «Ο καθένας κάνει κριτική με βάση το τι πιστεύει. Εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά. Έχουμε κάνει ένα κλειστό κλαμπ που λειτουργεί εξαιρετικά. Η ομάδα μπήκε στα παράθυρα και σχηματίστηκε με πρωτόγνωρο τρόπο. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά της Ευρωλίγκας. Μακάρι να ήταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ».

Για το αν είναι στην ελίτ η Εθνική: «Βεβαίως και είναι η Ελλάδα στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ. Είχαμε ατυχία με το ρόστερ μας σε προηγούμενες διοργανώσεις. Δεν μας είχε έρθει το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να ετοιμάσουμε το μέλλον μας για να έρθουν επιτυχίες, όποιος κι αν είναι ο προπονητής».

Για το παιχνίδι με τη Γεωργία: «Έχουν καλή ομάδα και καλή έδρα με Έλληνα προπονητή που μας γνωρίζει πολύ καλά, θα γιορτάσουμε τη νίκη σήμερα και αύριο πετάμε εκεί για μία ακόμα νίκη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ