23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σκουρτόπουλος: “Σημαντικό να διευρυνθεί η βάση της Εθνικής”

Ελάχιστες ομάδες έχουν μείνει αήττητες στο δρόμο για τα το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και μία από αυτές είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι και η αφετηρία της συζήτησης της FIBA με τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Θανάση Σκουρτόπουλο, μετά και την πέμπτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην πρώτη προκριματική φάση.

Όπως τονίζεται στον πρόλογο «η Ελλάδα είναι το παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι άλλες ομάδες, πως μια συστηματική προσέγγιση δεν είναι μόνο οι βάσεις για το μέλλον, αλλά μπορεί να έχει και άμεσα αποτελέσματα".

«Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα πως όλοι οι παίκτες που βρίσκονται εδώ έχουν θέση στην ομάδα», τόνισε ο Σκουρτόπουλος. «Δεν είναι στείο να παίζεις για την Εθνική Ομάδα, ακόμη κι αν πρόκειται για λίγους αγώνες. Το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες βρίσκονταν στην ομάδα στο παρελθόν, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παίζουν συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό να διευρυνθεί η βάση της Εθνικής Ομάδας».

Στη διάρκεια της προκριματικής αυτής φάσης έχουν αγωνιστεί για την Εθνική Ελλάδας 20 παίκτες από τους Γιάννη Μπουρούση και Νικ Καλάθη ως παίκτες που είναι ουσιαστικά πρωτοεμφανιζόμενοι όπως ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου.

«Τα παράθυρα βοηθούν τους παίκτες να γίνουν ομάδα, να βρουν ομοιογένεια και να χτιστεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Μας δίνει την ευκαιρία να «δεθούν» αυτοί οι παίκτες μεταξύ τους και να τους δοκιμάσουμε, ακόμη και με κάποιο ρίσκο κάποιες στιγμές. Και όταν έρθει η στιγμή για την τελική επιλογή, όλοι θα έχουμε όλα τα απαραίτητα δεδομένα. Από την εμπειρία μου πάντα υπήρχαν 10-11 παίκτες με εγγυημένη παρουσία στην τελική επιλογή και ένας – δύο παίκτες θα προσπαθούσαν για τις θέσεις που έμεναν. Τώρα δεν είναι έτσι. Όλοι οι παίκτες αξιολογούνται και θα ακολουθήσουμε την εξέλιξή τους. Έτσι θα μπορούμε να φτάνουμε σε πιο ακριβή συμπεράσματα».

Παράλληλα, όμως ο Σκουρτόπουλος παραδέχεται πως είναι σημαντικό να μείνουν στην ίδια σελίδα και με τους... πρωτοκλασάτους παίκτες: «Είναι μέλη της οικογένειάς μας. Ακόμη και με παίκτες που δεν ήρθαν σε αυτά τα παράθυρα βρισκόμαστε σε επικοινωνία και νομίζω πως θα είναι κοντά μας σύντομα».

Το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπήκε και αυτό στη συζήτηση: «Νομίζω πως ο Γιάννης θα έρθει τον Σεπτέμβριο. Αν δεν συμβεί κάτι αναπάντεχο ή σοβαρό, νομίζω πως θα έρθει στην Εθνική Ομάδα. Ξέρει όλα όσα γίνονται στην ομάδα, έχει το πρόγραμμα προπονήσεων. Έδειξε ενδιαφέον και νομίζω πως θα είναι στην ομάδα στα πρώτα παιχνίδια της επόμενης φάσης».

Φροντίζει πάντως να υποσχεθεί πως δεν θα ξεχάσει όσους φόρεσαν τη φανέλα μέχρι τώρα: «Θέλουμε να δείξουμε πως λειτουργούμε σωστά. Και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν θέσεις στο τελικό ρόστερ για παίκτες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια στην διάρκεια της προκριματικής φάσης, αν φτάσουμε ως το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019. Νομίζω πως ένας σημαντικός αριθμός παικτών που θα αγωνιστούν στα προκριματικά θα έχει θέση στον τελικό ρόστερ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ