20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκουρτόπουλος: «Σημαντικό δέλεαρ το αήττητο»

Με δώδεκα παίκτες αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (02/12) για το Βελιγράδι η Εθνική Ελλάδας Ανδρών, εν όψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα της με τη Σερβία.

Στο «Aleksandar Nikolic Hall» δοκιμάζεται τη Δευτέρα (03/12, 21.15) η «γαλανόλευκη», απέναντι στους «Πλάβι» που «καίγονται» για τη νίκη στη «μάχη» που δίνουν για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στοχεύει στο «δέκα στα δέκα», με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο να μπορεί να υπολογίζει στους Γιάννη Αθηναίου, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Νίκο Γκίκα, Αντώνη Κόνιαρη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Μαυροειδή, Λευτέρη Μποχωρίδη, Χρήστο Σαλούστρο, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Λίνο Χρυσικόπουλο, Μιχάλη Λούντζη και Βασίλη Μουράτο.

Εκτός αποστολής έμειναν ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κίνα για να ενσωματωθεί στην ομάδα του, και ο Χάρης Γιαννόπουλος ο οποίος τραυματίστηκε στο «Δημήτρης Τόφαλος», στην αναμέτρηση απέναντι στη Γερμανία. «Είχαμε διαβεβαιώσει στην πρώτη συγκέντρωση για αυτό το "παράθυρο" ότι παρά τον εκπληρωμένο στόχο της πρόκρισης, η εθνική ομάδα θα είναι σοβαρή όπως πάντα. Το δείξαμε στην Πάτρα κι αυτό θα πάμε να κάνουμε και στο Βελιγράδι. Έχουν πει όλοι οι παίκτες ότι κάθε συμμετοχή με την Εθνική αποτελεί κίνητρο από μόνη της. Εκτός αυτού, το να διατηρήσουμε το αήττητο είναι ένα σημαντικό δέλεαρ, μάλιστα απέναντι σε μια δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στην έδρα της και με μεγάλη δική τους ανάγκη για βαθμούς», επεσήμανε ο 53χρονος προπονητής.

Όσον αφορά στους δύο απόντες, συμπλήρωσε: «Η απουσία του Γιάννη δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στους ψηλούς, η απώλεια του Χάρη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων που είχαμε από τη διάρκεια της στελέχωσης για αυτά τα δύο ματς, όμως υπάρχει δικαιολογημένη εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες που έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε ό,τι τους ζητήθηκε και πιστεύω ότι θα σταθούμε και πάλι καλά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ