27 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Σκουρτόπουλος: «Να πάμε ακόμα πιο ψηλά»

Μεγάλη ευκαιρία έχει η Ελλάδα, να κερδίσει τη Ρωσία και να περάσει στα ημιτελικά του 40ού Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με το Θανάση Σκουρτόπουλο.

Ο άμεσος συνεργάτης του Κώστα Μίσσα στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησε για τον προημιτελικό της Τετάρτης (13/09, 18.45) στο «Σινάν Ερντέν» στο πλαίσιο της πρωινής προπόνησης της Δευτέρας (11/09), παραδεχόμενος αρχικά: «Είχαμε ήδη κάνει μια προεργασία και το χθεσινό (10/09) αποτέλεσμα, δεν μας βολεύει και πολύ, μια και η Ρωσία προκρίθηκε πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε όλος ο κόσμος».

Παράλληλα, εστίασε στην αντιμετώπιση του Αλεξέι Σβεντ: «Έχουν έναν παίκτη που αποτελεί το 60% του παιχνιδιού τους στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Εάν του το επιτρέψεις μπορεί να κερδίσει μία ομάδα μόνος του. Είναι οδηγός της ομάδας, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ένας παίκτης που όταν όλα πάνε καλά, αποδίδει εξαιρετικά. Πρέπει να εστιάσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι πάνω του και μέσα από την αμυντική συνεργασία να βρούμε τις λύσεις. Έχουν σχήματα με τέσσερις παίκτες ανοικτά ώστε να του δώσουν χώρο για διεισδύσεις. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι παίκτες έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους κι εμείς δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν. Ο ηγετικός σκόρερ είναι πολύ σημαντικός για κάθε ομάδα, όπως για εμάς είναι ο Σλούκας. Πρέπει να φθείρουμε και το Μοζγκόφ».

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Εμείς θεωρούμε πως είναι μια ομάδα που μας ταιριάζει πιο πολύ. Όχι πιο εύκολη αλλά στα ματσαρίσματα μάς ταιριάζει περισσότερο. Τόσο στους ψηλούς όσο και στα γκαρντ. Και εμείς έχουμε παιδιά με αθλητικότητα. Θα πρέπει να πιέσουμε στην μπάλα ώστε να μην επιτρέψουμε στο Σβεντ να κάνει το παιχνίδι του. Είναι ομάδα που ψάχνει την έξτρα πάσα, ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο παίκτη και φαίνεται δουλεμένο σύνολο. Η Ρωσία έχει παίκτες που παίζουν στο υψηλό επίπεδο. Εμείς ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του καθενός και δεν πρέπει να δώσουμε στη Ρωσία τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα δυνατά της στοιχεία. Είχαμε μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω, κάτι που ήταν εξαιρετικό τόσο για την ξεκούραση των παιδιών όσο και για την προπόνηση. Όλα πάνε κατ’ ευχή».

Τέλος, μίλησε για την κατάσταση της Εθνικής μας, συμπληρώνοντας: «Η ικανότητα της ομάδας είναι μεγάλη. Ξεπεράστηκαν τα επιμέρους προβλήματα. Εστιάζουμε στους αγώνες πλέον. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Είχα πει και από πριν πως για εμένα είμαστε στις έξι καλύτερες ομάδες και επιμένω να το λέω αυτό. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο. Όλοι θέλουμε το παραπάνω βήμα και υπάρχει θετική πίεση. Μπορεί να μην υπάρχει το πρέπει, αλλά όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε και να πάμε ακόμα πιο ψηλά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ