27.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Σκουρτόπουλος: «Θέλουμε 1-2 καλά παιχνίδια για να αποσυμπιεστούμε»

Την ανάγκη για θετικά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις ώστε να φύγει η πίεση από την Εθνική τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά την νίκη επί της Ισλανδίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο βοηθός του Κώστα Μίσσα στην ΕΡΤ:

Για το πρώτο ημίχρονο και την επιστροφή της Ισλανδίας: «Το πρόβλημα δεν ήταν συγκεκριμένο, έπρεπε να γίνει rotation, να βγουν κάποια παιδιά για να πάρουν ανάσες και δεν ανταποκριθήκαμε όπως θα έπρεπε. Ούτε στην πίεση στην μπάλα, ούτε στο παιχνίδι στο ποστ. Ήμασταν στατικοί, ψάχναμε βεβιασμένες επιλογές, δώσαμε γρήγορα τα φάουλ. Τους κάναμε 4 φάουλ στο τρίποντο, που ήταν θέμα συγκέντρωσης».

Για τις επιλογές στο παιχνίδι της Εθνικής: «Ψάχνουμε τρόπους για να δημιουργήσουμε και να εκτελέσουμε. Σήμερα ζητήσαμε από τα παιδιά να παίξουν στο ποστ και να μην σουτάρουν τόσο. Με την διαφορά ποιότητας έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα τον ρυθμό. Αυτό που άλλαξε ήταν η διάθεση, πήραμε τα ριμπάουντ, προσαρμοστήκαμε στα χαμηλά σχήματα, αν και θέλαμε να μείνουμε στα δικά μας συστήματα».

Για τις λύσεις από τον πάγκο: «Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, το καλύτερο που μπορούμε να παρατάξουμε. Τα παιδιά θέλουν 1-2 καλά παιχνίδια για να αποσυμπιεστούν και μετά η ομάδα θα πάει μόνη της».

Για τα ματς με Γαλλία και Σλοβενία: «Παίζουν πιο ορθολογικά και αυτό είναι καλύτερο για μας. Είναι σημαντικά τα παιχνίδια για την εξέλιξη του τουρνουά. Νικώντας ένα από τα δύο παιχνίδια, πάμε για τις πρώτες θέσεις και απελευθερωνόμαστε για την συνέχεια. Είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά, υπάρχει ισορροπία στην λειτουργία της ομάδας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ