32.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Σκουρτόπουλος: «Δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τον αγώνα της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αλλά και για τον τελικό πρόκρισης με αντίπαλο την Τσεχία, τη Δευτέρα (9/9, 11.30).

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Το περιμέναμε, μπορεί να είσαι 50 χρόνια στο γήπεδο και να είναι ένα παιχνίδι ζωής. Είπαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να χαρούμε το παιχνίδι. Στην άμυνα κάναμε καλή δουλειά, μας βγήκε η ζώνη. Με τα δυνατά χέρια των Αμερικανών είναι δύσκολο να βρεις λύσεις. Στα ανοιχτά σουτ έπρεπε να έχουμε ένα μίνιμουμ 10% περισσότερη ευστοχία. Αν εξαιρέσεις επτά πόντους στο τέλος τους κρατήσαμε κάτω από τους 65 πόντους. Αν έμπαιναν ένα-δύο σουτ σε συγκεκριμένο τάιμινγκ. Μετά αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Δευτέρας και θέλαμε να κρατήσουμε πιο φρέσκα τα παιδιά.

Ο πάγκος της Αμερικής δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Πρέπει να μας παραδειγματίσει ο τρόπος συμπεριφοράς προς όφελος της ομάδας τους. Δείχνουν πώς πρέπει να το χειριζόμαστε. Είναι τιμή για εμάς και για όλους».

Για την Τσεχία πρόσθεσε: «Άλλο παιχνίδι και αντίπαλος. Άλλη πίεση και προσανατολισμός. Εμείς έχουμε στα χέρια μας μία ευκαιρία, όχι εύκολη. Να έχουμε κοντή μνήμη και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν είναι εύκολο αλλά εφικτό. Να είμαστε πιο ομαδικοί και ισορροπημένοι. Το δίδυμο Καλάθης-Σλούκας θα είναι περισσότερη ώρα μαζί».

Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της «επίσημης αγαπημένης» επισήμανε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, συγχαρητήρια στις ΗΠΑ και τον κόουτς Πόποβιτς. Η τακτική μας δούλεψε αρκετά, αλλά όχι όσο θα θέλαμε, γιατί στην επίθεση ήμασταν άστοχοι, ακόμη και στις βολές. Δεν βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και δεν καταφέραμε να μείνουμε κοντά στο σκορ Η προσοχή μας τώρα είναι στην Τσεχία και θα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα υπάρχει η πίεση να κερδίσουμε ένα ματς με 12 πόντους, αλλά αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ευρωπαϊκό στυλ κι όχι τις ΗΠΑ. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μας, θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να προκριθούμε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ