19.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Σκουρτόπουλος: “Βήμα βήμα, να μην… γλιστρήσουμε”

Η Εθνική Ομάδα έκανε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, αυτό που έπεται με τη Βραζιλία, αλλά και τον Κώστα Σλούκα.

«Ήταν απλά το πρώτο βήμα σε ένα πολύ μεγάλο δρόμο θέλουμε να πιστεύουμε. Είχαμε πολύ καλή συγκέντρωση, απέναντι σε μια πολύ σοβαρή ομάδα. Το σκορ δεν λέει τίποτα. Πήγε πιο εύκολα από ότι περιμέναμε ίσως και είναι κάτι που οφείλεται στην άμυνα και στη διάθεση που είχαμε. Στην επίθεση, όταν ισορροπήσαμε τις επιλογές μας, ήμασταν αποτελεσματικοί και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και το rotation που θέλαμε, περιμένοντας τον επόμενο αγώνα με τη Βραζιλία, που θα λέγαμε πως είναι το ντέρμπι του ομίλου.

Ήταν μια επαγγελματική νίκη με βάση την άμυνα. Για να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο που μας αρέσει, θα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ, να παίξουμε τις καλές άμυνες, ώστε να μην προλάβουν οι αντίπαλοί μας να οργανωθούν. Κάναμε κάποιες βιαστικές επιλογές στην αρχή, γιατί πήγαμε σε μακρινά σουτ, ενώ είχαμε το χώρο να πάμε πιο κοντά. Θέλαμε να βγει το άγχος από την ομάδα, γιατί φάνηκε πως υπήρχε και στην πρωινή προπόνηση. Προσπαθήσαμε να «αποσυμπιέσουμε» τους παίκτες, κάτι που τελικά έγινε και μέσα από το παιχνίδι.

Η Βραζιλία είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα, πηγαίνει πολύ στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ είναι και επικίνδυνη στα τρίποντα. Εμείς έχουμε διαφορετική φιλοσοφία από τη Νέα Ζηλανδία όμως στην άμυνα. Θα συναντήσουμε μια ομάδα έμπειρη, με καλό προπονητή. Θα πρέπει να είμαστε εξίσου σοβαροί με σήμερα, να ελέξουμε το ρυθμό και να πάρουμε το αποτέλεσμα, γιατί με νίκη ουσιαστικά προκρινόμαστε στην επόμενη φάση.  

Είχαμε πει από τα φιλικά πως πολλά πράγματα που κάναμε δεν θα τα βλέπατε εκεί. Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα στο 5-5, έχουμε κάποια δεδομένα στο παιχνίδι μας, έχουμε λύσεις στη ρακέτα και επίσης όλοι παίκτες, από το 1 ως το 5 μπορούν να σκοράρουν και από απόσταση, αλλά και να δημιουργούν. Ήρθαν πολλοί πόντοι σήμερα από δημιουργία από μέσα προς τα έξω. Έχουμε πληρότητα και σταδιακά θα βρεθούμε και σε μεγαλύτερο ποσοστό ετοιμότητας.

Είχαμε συζητήσει με τον Σλούκα, πίστευε πως μπορούσε να μπει όπως και έγινε. Συνεχίζει με την αποθεραπεία του και το γεγονός ότι έχουμε δύο μέρες ως το επόμενο παιχνίδι μας βοηθάει. Και θα είναι σίγουρα ακόμη πιο έτοιμος στην επόμενη φάση.

Τα παιδιά είναι «πεινασμένα». Έχουμε πει όλοι πως θέλουμε το κάτι καλύτερο, θέλουμε υπομονή και να δουλεύουμε σκληρά. Να πάμε βήμα βήμα γιατί αν γατί αν βιαστούμε μπορεί να γλιστρήσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ