22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σκουλιδας: “Απόλαυση να συνεργάζεσαι με τον Ντίνο Καλαμπάκο”

Το αγροτικό του Διονύση Σκουλίδα στην Αμαλιάδα (όπου έχει πάει δανεικός από την ΑΕΚ) καλά κρατεί και η ομάδα του ο Κόροιβος τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει σημειώσει δύο σπουδαίες νίκες επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη και επι του Ρεθύμνου στη δεύτερη παράταση. Μιλώντας στο basketa.gr o 21χρονος φόργουορντ αποκαλύπτει ότι απολαμβάνει τα...προνόμια που του δίνει ο προπονητής του και δεν είναι άλλα από: 

"Την εμπιστοσύνη που μου δείχνει δίνοντάς μου χρόνο συμμετοχής και γενικότερα με έχει βοηθήσει πολύ προσωπικά και τον ευχαριστώ. Με πιστεύει όπως και όλους τους Ελληνες της ομάδας και μας το δείχνει έμπρακτα σε κάθε παιχνίδι. Γενικότερα όμως θα ήθελα να πω ότι είναι απόλαυση να συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο όπως ο Ντίνος Καλαμπάκος. Πρώτα από όλα είναι τρομερός άνθρωπος και έχει πάντα καλή διάθεση που αυτό βοηθάει πολύ τους παίκτες. Εχει θετική ενέργεια και μας τη μεταδίδει, ενώ όταν γίνει καμιά βλακεία στην προπόνηση θα πετάξει αμέσως κάποια τρομερή ατάκα και όλοι θα λυθούμε στα γέλια. 

Μην νομίζετε όμως πως επειδή είναι τρομερός ατακαδόρος δεν είναι σοβαρός και όταν χρειάζεται και αυστηρός. Το αντίθετο θα έλεγα. Απλά είναι πολύ βασικό που και ο ίδιος ήταν παίκτης και μάλιστα πολύ καλός και πάνω από όλα γνωρίζει την ψυχολογία των αθλητών. Το πως νοιώθουν μετά από μία μεγάλη νίκη, μετά από μια άσχημη ήττα και όλα αυτά. Είναι πολύ βασικό ότι καταλαβαίνει πως νοιώθουμε και πάνω εκεί μας βοηθάει πολύ" λέει ο 21χρονος φόργουορντ που δεν κρύβει τη χαρά του που και οι Ελληνες της ομάδας βάζουν το χεράκι τους και το...λιθαράκι τους συμπληρώνοντας έτσι τους πολύ καλούς ξένους του Κόροιβου.

"Ως γνωστόν μια ελληνική ομάδα είναι δύσκολο να πάει και λίγο παραπέρα, αν δεν έχει και τον ελληνικό της κορμό. Οι Ελληνες δεν είναι μόνο ότι θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά ή θα πέσουν για να σώσουν μια μπάλα. Είναι ότι συνειδητοποιούν πιο εύκολα τη νοοτροπία μια ελληνικής ομάδας και μην ξεχνάμε ότι βοηθούν και τους ξένους να εγκλιματιστούν σε αυτή.  Και όσο μπορούμε βοηθάμε και στο αγωνιστικό.  Για παράδειγμα με το Ρέθυμνο το τρίποντο του Αλέξη Σπυριδωνίδη προς το τέλος της α' παράτασης θα μπορούσε να μας είχε δώσει από εκεί τη νίκη αν δεν κάναμε τα λάθη που έφεραν τη δεύτερη παράταση. Οπως επίσης ήταν πολύ θετική η παρουσία του Γιάννη Σαχπατζίδη".

Η σπουδαία νίκη επί του Αρη, σύμφωνα με τον Διονύση Σκουλίδα ήταν αυτή που: "Μας έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Κακά τα ψέμματα, δεν είναι απλό να νικήσεις τον Αρη στο γήπεδό του, όσα προβλήματα και να έχει. Το ξέραμε όταν πήγαμε εκεί, το είδαμε και στο γήπεδο και χάσαμε πολλά ριμπάουντ και βρεθήκαμε πολύ πίσω στο σκορ. Ομως δεν τα παρατήσαμε και έτσι ήρθε η ανατροπή στο τέλος. Ηταν απο τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου και θα ήταν κρίμα να  μην την εξαργυρώναμε με την επόμενη επιτυχία επί του Ρεθύμνου.  Ηταν κάτι που το είχαμε συζητήσει και είναι σπουδαίο ότι για πρώτη φορά εφέτος κάναμε δύο νίκες κολλητές. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί δεν θα είχαμε πάει σε δύο παρατάσεις, αλλά όσο ψυχοφθόρα ήταν η εξέλιξη του αγώνα για μας και τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο και πάντα μας στηρίζουν, άλλο τόσο ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι για τους φίλους του μπάσκετ, από αυτά που φέρνουν νέο κοινό στο άθλημα".

Ο Κόροιβος κυνηγάει τον μαγικό αριθμό των 8 νικών που εξασφαλίζει σχεδόν με βεβαιότητα τη σωτηρία, αλλά ο νεαρός άσος δεν αγχώνεται που θα βρει η ομάδα του άλλες δύο νίκες.

"Κάπου θα τις κάνουμε, σημασία έχει να το πετύχουμε και να σώσουμε την ομάδα. Θεωρώ ότι περάσαμε την κρίση μας εκεί που ήρθαν οι δύο βαριές ήττες από Κύμη και Τρίκαλα και πλέον κρατάμε την τύχη στα χέρια μας με τις 6 νίκες που έχουμε ήδη. Ισως να χρειαστούν και λιγότερες, αλλά ήδη έχουμε κάνει μια πολύ θετική πορεία" επισημαίνει και εξηγει τι σημαίνει για αυτόν η συγκεκριμένη χρονιά: "Είναι πολλά γιατί έχω χρόνο συμμετοχής και μέσα από τα παιχνίδια προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να γίνομαι όλο και καλύτερος με στόχο να επιστρέψω πολύ πιο έτοιμος του χρόνου στην ΑΕΚ. Για αυτό άλλωστε είχα ζητήσει και εγώ να πάω δανεικός".

Πλέον έχοντας φύγει το μεγάλο άγχος πάνω από τα κεφάλια των παικτών του Κοροίβου μετά τις δύο τελευταίες νίκες, ο Διονύσης Σκουλίδας έχει αφήσει μια εκκρεμότητα: "Είναι η ώρα να πάω να δω την ταινία "1968" που το περίμενα πως και πως".

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ